Organisaties werken samen voor vrijwilligersfuncties en nieuw initiatief ‘Geef een Toegift’

Le Guess Who? is een internationaal festival gericht op genre-doorbrekende muziek uit alle windstreken. Van 8 tot en met 11 november staat de gehele binnenstad van Utrecht in het teken van het avontuurlijke muziekfestival, dat bezoekers trekt uit meer dan 50 landen. Voor deze editie werkt Le Guess Who? samen met VluchtelingenWerk, dat maatschappelijk partner is van het festival. De organisatie komt op voor de rechten van vluchtelingen en hen helpt bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

De organisaties vinden elkaar in een nieuw initiatief genaamd ‘Geef een Toegift’ en vluchtelingen kunnen als vrijwilliger aan de slag op het festival.

‘Geef een Toegift’ komt voort uit de ambitie van de Verenigde Podiumkunstenfestivals, een samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals, om een nieuwe stap te zetten in de toegankelijkheid en inclusiviteit van de podiumkunsten. Festivalbezoekers van Le Guess Who? krijgen de optie een extra dagkaart voor het festival te kopen, voor een vluchteling die in Nederland verblijft en het festival eveneens zou willen bezoeken, maar hier niet de middelen voor heeft. Op het festival organiseert Le Guess Who? ontmoetingen tussen de vluchtelingen en de personen die een ticket voor hen kochten.

De ‘Geef een Toegift’-optie komt begin september beschikbaar in het bestelsysteem van Le Guess Who?, wanneer dagkaarten voor het festival in de verkoop gaan.

Le Guess Who? geeft vluchtelingen daarnaast de mogelijkheid om als vrijwilliger aan de slag te gaan op het festival. Zij worden hierbij gekoppeld aan een van de vaste festivalvrijwilligers. Zo leren ze van elkaar en is er daarnaast de mogelijkheid om een aantal concerten bij te wonen.

“Le Guess Who? is een festival waar bezoekers uit verschillende landen elkaar in Utrecht ontmoeten. Het festival zet muziek uit ondervertegenwoordigde landen in de spotlights. Het wereldse karakter en de visie van Le Guess Who? sluiten sterk aan bij VluchtelingenWerk. We zijn verheugd een eerste stap te kunnen zetten in onze samenwerking, met als doel om meerdere jaren samen op te trekken. Hopelijk kunnen we enkele vluchtelingen in 2018 een inspirerende dag bieden op het festival en hen in contact brengen met festivalbezoekers om hun verhalen te delen.” – Johan Gijsen, directie Le Guess Who?

“Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met Le Guess Who? Op het festival komen meer dan 50 landen bijeen en wat is er nou mooier dan om vluchtelingen daar ook een plek te geven als vrijwilliger of als bezoeker. De samenwerking tussen een vaste festivalvrijwilliger en een vluchteling draagt bij aan integratie. Ook de ontmoetingen die we gaan creëren maken daar deel van uit. Wij zien uit naar een inspirerend festival.” – Maurice Bongers, intermediair zakelijke relaties, VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland.

Le Guess Who? 2018
Le Guess Who? 2018 vindt plaats van 8 t/m 11 november in de gehele binnenstad van Utrecht. Op het programma staan o.a. jazzcollectief Art Ensemble of Chicago; eclectische songschrijver Devendra Banhart; gerenommeerde India sitarspeler Anoushka Shankar; het Egyptische Islam Chipsy & EEK; Turkse klarinetvirtuoos Cüneyt Sepetçi; Hailu Mergia’s Ethiopische jazz; de Japanse exotica van Shintaro Sakamoto; en Jerusalem In My Heart in samenwerking met een orkest uit Beiroet.

Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over