Maandagavond bouwde de VRT op 11 juli nog eens een feestje op de Grote Markt in Antwerpen. Dit was zoals het de traditie de afsluiter van Vlaanderen Feest. Al van 's middags stroomde het volk langzaamaan toe om de repetities bij te wonen. Dat het toen nog maar een klein publiek betrof, trokken ze zich niet aan. Ze kregen alvast het kleine groepje op hun hand.

Het voorprogramma was Dj Vantomme, hij moest vandaag maar even zijn deur van de Bonaparte uit. Dat het bekend terrein was viel direct op, want hij voelde zich helemaal thuis. Het publiek werd alvast goed opgewarmd voor de eerste gast. Raymond Van het Groenewoud beet de spits af in zijn habijt. Hij bracht met Liefde voor Muziek meteen een gekende klassieker waar het publiek direct met mee was.

Van de ene klassieker naar de andere… Wie mag er niet ontbreken op een Vlaams feest? Will Tura! Maar in plaats van één van zijn alomgekende nummers te brengen, bracht hij vanavond zijn nieuwe nummer Route 66. Will zorgde maandagavond ook dat de droom van één van zijn grootste fans uitkwam. Dat hij een grote fan was, bleek al enkele maanden geleden, toen Will voor het programma “Jonas & Van Geel” in zijn huis een optreden gaf zonder zijn medeweten. Gert Verhulst was er zo van aangedaan dat hij er niet bij was geweest, dat ze nu samen op het podium staan. En wat denkt een mens als zijn droom uitkomt? “Mooi, het leven is mooi!” wat ze dan ook samen uit volle borst zongen. Deze keer had Gert niet zijn trouwe viervoeter meegebracht, maar wel zijn drie meiden. K3 bracht één van hun nieuwe hits Ushuaia en liet vele kindergezichtjes lachen.

Wie ook een gouden glimlach heeft is Christoff. Hij zong zijn zomerhit “Ik ben geboren om van je te houden” uit zijn nieuwe CD “Hou me vast”. Een oorworm die de eerste uren maar niet wilt verdwijnen. Voor Christoff was het een echte topdag! Hij mocht niet alleen de mensen entertainen met zijn eigen optreden na de één-show maar ook nog eens een gouden plaat ontvangen voor zijn album “Hou me vast” op zijn CD-voorstelling iets vroeger op de dag. Niemand minder dan Stan van Samang overhandigde hem de plaat. Toeval of niet? Maar Stan zong op Vlaanderen Feest zijn grote hit “Een ster”, dat nog dateert uit het programma Liefde voor Muziek. Een nummer van Christoff dat Stan op prachtige wijze herwerkt heeft.

Ook Dana Winner bracht haar cover uit het tweede seizoen van Liefde voor Muziek. Haar engelenstem leidde ons voort op “Weer verder gaan” een ontroerende cover van “Sobrevivire” van Belle Perez. Maar ze wist niet enkel ons te verleiden, ook Niels Destadsbader moest eraan geloven. Samen verdronken ze in de lichtjes van elkaars ogen terwijl ze Antwerpen zo mooi bezongen in “Zie ik de lichtjes van de Schelde”. Niels bracht ook zijn eigen nummer “Hey Pa”, waar ook hij weer iedereen even kippenvel bezorgde.

Maar terug naar die zwoele zomernachten. Pieter Embrechts bracht met zijn zwoele stem zijn nummer “Zomernachten” en deed hoogst waarschijnlijk enkele meisjesharten sneller slaan. Ook aan de mannenharten was gedacht! Wendy van Wanten kwam ons ook even entertainen, maar tot spijt van wie het benijdt, ze deed dit niet alleen. Willy Sommers had de eer om aan haar zijde te staan, of vice versa. Deze mix zorgde voor een geslaagde medley! Een misschien nog net iets meer onverwachtere mix, was Laura Lynn met Kurt Rogiers. Zij zongen samen het nummer Dokter Bernard.

Van mannen die graag doktertje spelen gesproken, ook de Romeo’s waren weer van de partij. Ze zochten wanhopig naar Julia, maar toen ze haar niet vonden besloten ze niet naar huis te gaan tot ieder meisje was gekust. Viva de Romeo’s en hun heerlijke medley vol feestgedruis! Kia feest ook graag, en liefst op zaterdag! Maar voor Vlaanderen Feest maakten ze graag een uitzondering en kwamen ze toch eens op maandag buiten. Ze konden het wel niet laten hun nummer “zaterdag” te brengen.

Ze zeggen altijd “ge moet afsluiten waar ge mee begonnen zijt”. Dus besliste één dit ook te doen. Als afsluiter van de show bracht Raymond van het Groenewoud nog samen met Slongs Dievanongs een moderne versie van de klassieker-"Vlaanderen boven", een nummer dat uiteraard niet kon ontbreken op de Vlaamse feestdag.

We kunnen alleen maar besluiten dat het een geslaagde editie was! Het mooie weer, het goede humeur en een stevige portie muziek waren van de partij! De beste cocktail voor een geweldig feestje en dat vond het publiek ook! Moest de Grote Markt een dak hebben gehad, het was er zeker afgevlogen! Hopelijk hebben de mensen thuis, die de liveshow konden volgen via één, even hard genoten als ons en zijn er niet teveel salontafels gesneuveld onder al dat dansgeweld! Op naar de volgende editie!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: