Alfacam en Euro1080, twee bedrijven die gevestigd zijn in het Eurocam Media Center in het Antwerpse Lint, spelen aanstaande zondag een prominente rol bij de opnames en het doorstralen van de beelden van het Nieuwjaarsconcert in Wenen.

Het tv-facilitair bedrijf Alfacam staat voor de vijfde opeenvolgende keer in voor de opnames en de transmissie van het Weense Nieuwjaarsconcert in opdracht van de Oostenrijkse publieke omroep ORF. Alfacam registreert het concert live in HDTV en 5.1. surround-geluid. De beelden en geluid worden onmiddellijk bezorgd aan televisiestations uit meer dan 80 landen.

Voor de opnames zet Alfacam maar liefst 2 televisietrucks, 2 assistentie-vrachtwagens, één audiovoertuig en 20 HDTV-camera’s in. In totaal zijn er op nieuwjaarsdag 26 Alfacammers in de Oostenrijkse hoofdstad in de weer.

Euro1080, de eerste HDTV-mediamaatschappij van Europa en een zusterbedrijf van Alfacam, zendt het Weense nieuwjaarsconcert rechtstreeks in HDTV-kwaliteit uit op HD2. Daarnaast bezorgt Euro1080 het HD-signaal ook aan bioscopen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden, waar de cinemabezoekers van het concert kunnen genieten in HD en 5.1. surround.

Alfacam, het televisiefaciliteitenbedrijf uit het Antwerpse Lint, levert vooral diensten aan productiehuizen en TV-stations. Dit Vlaamse bedrijf is aanwezig op tal van internationale sportevenementen en concerten. Het maakte o.a. beelden van concerten van Robbie Williams, Clouseau in het Sportpaleis en twee weken terug van het Sahara-concert van Jean-Michel Jarre.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: