Voor Margarita uit Leuven en Michel uit Niel staat 2014 ongetwijfeld in het geheugen gegrift als het jaar waarin ze hun verloren familieleden opnieuw in de armen konden sluiten. In de zevende aflevering van Vind Mijn Familie op maandag 5 januari 2015 zijn we getuige van hun zoektocht naar die ene persoon die het jarenlange gemis in hun leven kan goedmaken.

Margarita ontdekt in Colombia het echte verhaal rond haar adoptie

De 25-jarige Margarita woont al bijna haar hele leven in Vlaanderen, maar het valt niet te ontkennen dat er zuiders bloed door haar aderen stroomt. Ze werd geboren in het Colombiaanse Bogota en werd er door haar moeder opgegeven voor adoptie. Margarita belandde in Vlaanderen in een warm nest, maar heeft altijd de drang gevoeld om haar biologische moeder te zoeken.

Ik was altijd heel boos op mijn moeder omdat ze mij heeft achtergelaten. Ik begrijp het niet.”, vertelt ze in Vind Mijn Familie. Ook al is Margarita boos, toch droomt ze ervan om haar moeder te zien en te leren kennen. Met bitter weinig informatie startte ze haar eigen zoektocht, maar dat bleek niet evident te zijn in een stad met meer dan 7 miljoen inwoners. Margarita weet niet hoe ze verder kan zoeken en ziet Vind Mijn Familie als haar laatste hoop. Francesca Vanthielen reist naar Colombia en krijgt er een verhaal te horen dat Margarita nooit had durven denken. Het echte verhaal rond haar adoptie is namelijk helemaal anders dan ze altijd heeft gedacht…

Michel ontdekte enkele maanden geleden dat de man die hem opvoedde niet zijn echte vader is

De 44-jarige Michel is een echte familieman en leeft voor zijn vrouw en dochter. Zelf groeide hij op in een normaal gezin, samen met zijn drie jaar jongere zus. Toch voelde Michel zich altijd de vreemde eend in de bijt. Vooral de band met zijn vader verliep stroef. Omdat de twee in bijna alle opzichten van elkaar verschillen, raakte Michel overtuigd van het feit dat de man die hem jarenlang opvoedde misschien niet zijn echte vader is. Een vermoeden dat enkele maanden geleden door zijn moeder werd bevestigd.

Op dat moment schrik je heel hard”, vertrouwt Michel Francesca toe. “Mijn wereld stortte in, alles was een leugen geweest. Ik wilde absoluut weten wie mijn echte vader dan wel is.” Michel kwam via zijn moeder de naam van zijn biologische vader te weten en startte meteen een zoektocht. Die draaide echter op niets uit. Via Vind Mijn Familie hoopt hij wel succes te boeken en zo zijn vader na 44 jaar in de armen te kunnen sluiten.

De volledige aflevering van Vind Mijn Familie kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: