De 13de editie van het BRUSSELS FILM FESTIVAL gaat deze vrijdag 5 juni van start in Flagey met de vertoning van de film LA LOI DU MARCHE in aanwezigheid van regisseur Stéphane Brizé en hoofdrolspeler Vincent Lindon, die onlangs nog bekroond werd met de prijs voor beste acteur in Cannes.

De officiële jury bestaat uit de Franse regisseur Christian Carion, de Belgische regisseur Olivier Masset-Depasse, de Italiaanse actrice Antonella Salvucci, de Belgische actrice Erika Sainte en de Vlaamse acteur Wim Willaert.

De Franse regisseur Jacques Doillon, speciale genodigde van deze editie, zal een filmles geven, die zal gepresenteerd worden door Inès Rabadan en Véronique Jadin (ARFF) op maandag 8 juni om 17u in Flagey. Hij zal vervolgens de vertoning van zijn film Mes séances de lutte inleiden om 19u in Cinematek, als preambule van een aan hem gewijde retrospectieve die loopt tot 21 augustus. Mes séances de lutte zal te zien zijn in de zalen vanaf 10 juni, en gelijktijdig via VoD, dankzij UniversCiné, partner van het festival.

Andere gasten die naar Brussel afzakken zijn onder andere: regisseur Alain Choquart en de acteur Jérémie Rénier die hun film LadyGrey zullen voorstellen, de Franse cineast Denis Dercourt voor zijn film En équilibre, de Engelse regisseur Morgan Matthews met zijn film X+Y – Le Monde de Nathan, de Nederlandse Sacha Polak voor haar film Zurich, de Franse regisseuse Christine Carrière met de film Une mère, de Poolse actrice Justyna Suwala voor de film Body, de Zwitserse regisseuse Stina Werenfels met haar film Dora, de Luxemburgse cineast Donato Rotunno voor de film Baby(a)lone, de Zweedse regisseuse Beata Gardeler voor de film Flocking, de Poolse actrice Barbara Kurzaj voor de film Kebab & Horoscope, de Duitse cineast Christian Frosch voor de film Rough Road Ahead, etc.

De regisseurs Stéphane en Guillaume Malandrin en de hele cast aangevoerd door Bouli Lanners en Wim Willaert zullen hun nieuwe film, Je suis mort mais j’ai des amis, presenteren tijdens een feestelijke avond georganiseerd i.s.m. de Fédération Wallonie-Bruxelles op woensdag 10 juni.

Traditiegetrouw presenteert het Brussels Film Festival een Ciné-concert, ZONE LIBRE REVISITE op zaterdag 6 juni om 20u in studio 1 van Flagey.

Vrucht van een ontmoeting tussen twee bijzondere artistieke werelden: Serge Teyssot-Gay, gitarist van Noir Désir en het project Interzone en Cyril Bilbeaud (slagwerk), voorziet Zone Libre het mythische « 2001 : A Space Odyssey » van Stanley Kubrick van een nieuwe soundtrack in een korte, maar even hallucinante versie.

Het festival zal afsluiten op vrijdag 12 juni met de prijsuitreikingsceremonie, gevolgd door de projectie van de Engelse film X+Y – LE MONDE DE NATHAN, in aanwezigheid van de regisseur.

Het volledige programma is beschikbaar op : www.brusselsfilmfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: