© VRT 2009 - Bart Musschoot

Villa Vanthilt was afgelopen zomer de talk of the town in Gent, Hasselt en ver daarbuiten. In 2010 trekt het programma opnieuw naar twee bruisende Vlaamse steden, maar voor het zo ver is, moet Marcel Vanthilt nog een geschikt onderkomen vinden om zijn gasten in te ontvangen. Vanavond in De rode loper daagt hij creatief talent uit om een nieuw stekje voor hem te ontwerpen.

Afgelopen zomer ontving Marcel Vanthilt tweehonderd gasten in Villa Vanthilt, de zomertalkshow waarmee hij vier weken in Gent en vijf weken in Hasselt neerstreek. Het programma viel in de smaak en daarom komt er in 2010 een nieuwe editie. Marcel Vanthilt palmt in twee Vlaamse steden het mooiste plein in met … een nieuwe villa.

Om te bepalen hoe de villa er dit jaar uitziet, organiseert Villa Vanthilt een wedstrijd. Iedereen krijgt de kans om de nieuwe villa van Marcel Vanthilt te ontwerpen. Alle studenten, huisvrouwen, (binnenhuis)architecten, ontwerpers of andere mensen die zich geroepen voelen, mogen zich zowel over de binnen- als de buitenkant van het huis buigen. Op die manier wil Eén nieuw talent een duwtje in de rug geven. Voor de duidelijkheid: Villa Vanthilt is niet op zoek naar een nieuw tv-format, wel naar een idee voor een fysieke constructie van het huis. Vanavond legt Marcel Vanthilt in De rode loper uit naar wat hij precies op zoek is.

Richtlijnen
Alle ideeën zijn welkom, maar geïnteresseerden houden best rekening met een aantal richtlijnen. De villa moet qua sfeer passen bij de persoonlijkheid van Marcel Vanthilt. Een huis vol energie en met een hoog rock-‘n-rollgehalte is dus aangewezen. En net als vorig jaar is het belangrijk dat er minimum twee aparte sets zijn: een praatset en een muziekset. Omdat de villa van Marcel in twee verschillende steden zal staan, moet ze bovendien niet alleen eenvoudig opgebouwd en afgebroken kunnen worden, maar ook makkelijk vervoerbaar zijn. Alle richtlijnen zijn te vinden op www.een.be/villavanthilt.

Een ontwerp indienen
Er is geen specifieke vorm voorzien om een ontwerp in te dienen. Een plan, een 3D-model van de binnenkant, een maquette, een collage, een goed geschreven tekst met illustraties, … Alles kan en mag, zo lang het maar duidelijk is waar de ontwerper naartoe wil. Er wordt immers geen gelegenheid voorzien om het voorstel te presenteren.

Ontwerpen kunnen ingediend worden:
1 via e-mail op villavanthilt@een.be (Opgelet: eventuele bijlagen mogen niet groter zijn dan 5 megabyte)
2 of via de post: Wedstrijd Villa Vanthilt
productiehuis deMENSEN
Lozenberg 6
1932 Zaventem
3 of persoonlijk afgeven op hetzelfde adres: van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren, uitgezonderd op feestdagen

Ontwerpen moeten Villa Vanthilt bereikt hebben voor vrijdag 19 februari 2010 om 12.00 uur.

Verloop van de wedstrijd
De jury bestaat uit de makers van het programma. Regisseurs, producers en ook gastheer Marcel Vanthilt maken een selectie uit de ingediende ontwerpen. De beste vijf voorstellen blijven over. In maart krijgen die overblijvers feedback van de jury, deze keer wel in levende lijve. Daarna krijgen zij de mogelijkheid om hun voorstel aan te passen.

Eind maart wordt beslist welk ontwerp het haalt. De artdirector, de producers en de decorbouwers ontwikkelen en bouwen, in samenspraak met de winnaar, het beste ontwerp. De eindverantwoordelijkheid voor alle keuzes ligt bij de televisiemakers.

De winnaar
Het ontwerp van de winnaar zal in de zomer tien weken lang te bewonderen vallen in twee Vlaamse steden en op de nationale televisie. Daarnaast worden de origineelste ontwerpen ook tentoongesteld in de stad waar Villa Vanthilt zijn tenten opslaat.

Vragen?
Voor vragen over de wedstrijd kunnen deelnemers terecht op villavanthilt@een.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: