“Mijn vriendin heeft weinig mensen om mee te praten over haar ziekte” - Bieke Ilegems

Als vrouwenzender steunt VIJF de strijd tegen borstkanker. Op maandag 14 oktober krijgt het bekende roze lintje daarom een prominente plaats bij VIJF. Met het roze lintje in speciaal aangepaste logo’s en idents gooit VIJF zich als ‘boezemvriendin‘ symbolisch in de strijd tegen borstkanker.

Bieke Ilegems – die zich zelf liet registreren als een “boezemvriendin” – brengt maandag in Straffe Verhalen bovendien het universele verhaal van vijf moedige vrouwen uit Canada die in de fleur van hun leven plots geconfronteerd worden met borstkanker. Terwijl hun leeftijdsgenoten gretig hun levens aan het opbouwen zijn, moeten zij vechten tegen een dodelijke ziekte die onverwacht en meedogenloos toeslaat. Maar ook zij hebben opwindende carrières, nieuwe liefdes, prille gezinnen, en grootse dromen voor de toekomst. Chemotherapie, bestralingen, menopauze: daar hebben ze simpelweg geen tijd voor, ze hebben te veel om voor te leven.

Bieke: Ik kan u na het bekijken van deze reportage alleen maar aansporen om, net als ik te registreren als boezemvriendin. Dat kan via www.pinkribbonboezemvriendinnen.be. Ik ben ambassadrice voor Pink Ribbon, omdat ik het erg belangrijk vind dat er goed gecommuniceerd wordt over borstkanker. Onlangs kwam ik nog een vriendin tegen die getroffen werd door borstkanker en het trof me in haar verhaal dat ze blijkbaar maar heel weinig mensen vond waarmee ze kon praten over de ziekte. Zij heeft vooral nood aan boezemvriendinnen.
Doen, het kan jouw leven en dat van je vriendinnen redden.”

Straffe Verhalen met Bieke Ilegems maandag om 21u40 op VIJF

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: