Un Monde, het speelfilmdebuut van Laura Wandel, is zonet bekroond met de Sutherland Award for Best First Feature op het BFI London Film Festival 2021. "C’est une très belle surprise de gagner ce prix du Meilleur Premier Film, je suis très fière de constater que le film traverse la frontière des langues et qu’il puisse toucher un public anglophone", zo reageert regisseuse Laura Wandel.

Zo vervolgt de film haar zegetocht op de internationale festivals. Het begon met de bijzonder geslaagde wereldpremière in Cannes, waar een minutenlange staande ovatie de cast en regisseuse tot tranen toe bewoog en de film de Fipresci-prijs van de filmkritiek in de Un Certain Regard-sectie wegkaapte. Vervolgens viel Un Monde nog in de prijzen in Guanajuato, Oursense, Sarajevo en volgden festivalselecties in o.a. San Sebastian, Valenciennes en Hamburg. Bovendien is de film genomineerd voor de European Film Awards, in de categorie European Discovery - Prix Fipresci.

Un Monde opende gisterenavond (zaterdag 16 oktober) de Officiële Competitie van het Filmfestival van Gent in aanwezigheid van cast en crew en kende zo haar Belgische première. De internationale festivaljury zat ook mee in de zaal om meegevoerd te worden in het verhaal van een broer en een zus wiens loyauteit zwaar op de proef wordt gesteld.

Synopsis

Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.

RELEASE 20 OKTOBER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over