Het is tijd voor ons wekelijks overzicht van de ultratop 50. Deze week hebben we 5 nieuwkomers. Zo komen Kikx met "Owe Ooh" nieuw binnen op plaats 40. Maar ook de Veronicas met "When it all falls apart" komen hun plaatsje in de ultratop 50 opeisen en doen dat op plaats 37.

Robbie Williams staat volgende week 2 keer voor een uitverkocht Koning Bouwdewijn stadion maar deze week komt zijn nieuwe single "Sin Sin Sin" eerst nog nieuw binnen op plaats 35. De nieuwe winnaars van het eurosongfestival komen we straks nog tegen maar eerst is het tijd voor de winnares van vorig jaar. Helene Paparizou komt met haar "Mambo" nieuw binnen op plaats 30.

Tussendoor moeten we zeker melden dat Udo zijn laatste single "Winter in july" deze week een grote stap in de goede richting zet want hij gaat van plaats 41 naar plaats 39. Wie ook een stap in de goede richting zet zijn de Beat Freakz met hun "Somebody's watching me". Ze stijgen door van plaats 36 naar plaats 28. Li-ann gaat dan weer van 28 naar 23 met haar "Friday".

Zo komen we aan de hoogste nieuwkomers en dat is eurosongwinnaar Lordi. Lordi komt met hun "Hard Rock Hallelujah" de ultratop 50 binnengevlogen op plaats 9. Zijn ze opweg om na eurosong te winnen ook de top van de ultratop 50 in te palmen? Dat weten we de komende weken.

Vorige week was Mary J Blidge & U2 nog de enige nieuwkomer in de top 10. Deze week stijgt hun "One" door van plaats 8 naar plaats 6. De top 5 ondergaat dan weer lichte wijzigingen. Zo moet Bob Sinclar ft Steve Edwards een plaats inleveren en komt hun "world, hold on" op plaats 5. Ook "La camisa negra" van Juanes moet 1 plaats inleveren en komt op 4 terecht.

Het podium wordt geopend door de Gnarls Barkley. Met hun "Crazy" gaan ze deze week van 6 naar 3. Shakira daarentegen houdt samen met Wyclef Jean en hun "Hips don't lie" stand op 2. Dit wil ook zeggen dat Marco Borsato nog een week langer de nummer 1 positie behoudt met zijn "Rood" en dat al voor de 4de week op rij. Proficiat Marco.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: