Vandaag kwam de nieuwe fantasy hit 'Twilight' uit in Nederland. Deze film heeft in Amerika onlangs met het openingsweekend meer dan 56 miljoen euro opgebracht. De nieuwe hit is gebaseerd op de boeken van Stephanie Meyer. De film draait om de onmogelijke liefde tussen een vampier en een middelbare scholiere.

Door internet heeft 'Twilight' van te voren een grote fanbase weten op te bouwen. Zo goed, dat de crew en acteurs al bezig zijn met het vervolg, namelijk 'New Moon'.

De schrijfster heeft meegeholpen met het in elkaar zetten van de soundtracks van de film. Tijdens het schrijven van haar novels heeft ze veel naar Muse en Linkin Park geluisterd. Die zijn dan nu ook te horen in de film. Andere artiesten hebben speciaal nieuwe songs voor de film geschreven.

Paramore bijvoorbeeld heeft 'Decode' als nieuwe single uit laten komen. Een kleine preview van de film is te zien op de videoclip van de single. Klik hier om deze te bekijken.

De soundtrack CD is een enorme hit in Amerika, scoorde daar een nummer 1 hit en is al meer dan 165.000 keer daar over de toonbank gegaan.

De tracklisting van 'Twilight':
1. Muse - Supermassive Black Hole
2. Paramore - Decode
3. The Black Ghosts - Full Moon
4. Linkin Park - Leave Out All The Rest
5. MuteMath - Spotlight (Twilight Mix)
6. Perry Farrell - Going All The Way (Into The Twilight)
7. Collective Soul - Tremble For My
8. Paramore - I Caught Myself
9. Blue Foundation - Eyes On Fire
10.Bob Pattinson - Never Think
11.Iron & Wine - Flightless Bird, American Mouth
12.Carter Burwell - Bella's Lullaby

Bonus tracks:
13.Rob Pattinson - Let Me Sign
14.The Royal Philharmony Orchestra - La Traviata
15.The APM Orchestra - Clair De Lune

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: