Het populaire “The Mentalist” is hot in Vlaanderen en kent een maandelijkse groei in marktaandeel op de VT4-doelgroep 15-44 jaar: van 17.3% in februari, over 18.6% in maart naar 19.2% in april. Gemiddeld bereikt The Mentalist 305.000 kijkers. Door dit stijgende succes heeft VT4 nu al beslist om het tweede seizoen van The Mentalist zo spoedig mogelijk uit te zenden.

In Hollywood is zopas de laatste aflevering van het eerste seizoen ingeblikt. Binnen enkele weken starten de opnames van het tweede seizoen, maar eerst nemen de acteurs een welverdiende rust. Volgens actrice Robin Tunney is die rust voor Simon Baker alvast heel welkom. Sinds enkele maanden moet hij de vrouwen van zich afslaan, want Baker is Hot in de States (http://www.tvguide.com/video/player.aspx). Vanavond brengt VT4 de aflevering met de toepasselijke titel “Crimson Casanova”:

Inhoud Aflevering
Het CBI-team wordt opgeroepen om de moord op Claire Wolcott op te lossen. Ze werd neergeschoten tijdens een date met haar minnaar, een lokale artiest, Paul Fricke. Fricke is geen onbekende in het oppikken van vrouwen en gebruikt zo zijn eigen technieken om zijn scharrels te verleiden en geld af te troggelen. Met een groeiend aantal namen op het verdachtenlijstje probeert Patrick Jane de moord op te lossen met de hulp van Cho die undercover gaat.

Cast: Simon Baker (Patrick Jane), Robin Tunney (Teresa Lisbon), Tim Kang (Kimball Cho), Amanda Righetti (Grace Van Pelt), Owain Yeoman (Wayne Rigsby), e.a.

Programma Concept: Patrick Jane begon zijn carrière als medium in een sensationele televisieshow, maar werd na een tijdje ontmaskerd als bedrieger. Hij begint te werken als adviseur voor het California Bureau of Investigation (CBI). Binnen het bureau heeft hij voor- en tegenstanders. Hij is berucht door zijn semi-bekende voorgeschiedenis als medium waarvan hij intussen heeft toegegeven dat zijn paranormale vaardigheden niet echt waren. Ook zijn afkeer voor elk protocol brengt hem vaak in de problemen. Toch dwingt hij respect af met zijn opmerkelijke talent om misdaden op te lossen. Zijn haarscherpe observaties leiden vaak tot een doorbraak in gecompliceerde misdaadzaken. Ook kan hij daders en getuigen zodanig manipuleren dat ze overgaan tot bekentenissen.

The Mentalist vanavond om 21u35 op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: