Vorige week stelde Merdan Taplak zijn nieuwe single 'Troubles In My Head' voor op Studio Brussel. Het is de eerste single in de aanloop naar een tweede album in het najaar: een samenwerking met de beloftevolle Gentse zangeres Siam. De track is sinds deze week ook te horen op MNM. Beluister het nummer op de Soundcloud. De track is ook beschikbaar op iTunes en Spotify.

Over het tweede album: Imperial Dancefloor Material

Duizenden keren draaide de wereld om zijn as sinds Merdan Taplak zijn eerste stappen zette als deejay, ergens in de late jaren negentig. Intussen zetten duizenden nieuwe artiesten, tienduizenden nummers, honderden genres en kruisbestuivingen overal ter wereld dansvloeren in vuur en vlam. In clubs en andere gewijde kapellen, waar de deejay als een goede herder waakt over zijn volgelingen; op festivals, waar alleen de overtreffende trap telt – wie het hardst, best, snelst, sterkst uit de verf komt, regeert. Tijd voor een reboot en volle kracht vooruit. Of toch niet

Laat ons wel wezen: ook na duizenden omwentelingen is alles precies hetzelfde gebleven. Oorverdovend de muziek, oorverdovend de lokroep van de nacht. Wie 'm hoort, is verloren. Right here, right now: het enige moment dat telt.

Enter Merdan Taplak, selector van dienst. Zijn nummers knipogen naar veertig jaar dansmuziek: house, techno, dub en hiphop uit de oude school; trap, ragga, UK bass en whatevertronica van de nieuwe lichting. Alsook: popmuziek uit alle windstreken. Omdat elke goeie popsong, ongeacht het aantal beats per minute, luidkeels schreeuwt: ‘Dans!’ Anything goes, zolang de beats maar bonken en de bassen vonken.

De vlag die deze eclectische lading dekt? Imperial Dancefloor Material. Geen prefab bandwerk uit zielloos plastic, maar met liefde voor het ambacht gedagdroomde tunes. Keizerlijk dansvloervoer uit alle windstreken, met de hand geselecteerd door Merdan Taplak, dienaar van de nacht. At your service.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: