Amsterdam Jazz Festival voegt opnieuw topartiesten toe aan line-up

Trijntje Oosterhuis zal in september een optreden geven op het Amsterdam Jazz Festival. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Oosterhuis zal worden bijgestaan door het Ruud Jacobs Trio. Dit trio, bestaand uit de wereldberoemde jazz-bassist Ruud Jacobs, Martijn van Iterson (gitaar) en Rob van Bavel (piano), heeft zijn sporen in de jazz-wereld ruimschoots verdiend. Ruud Jacobs en Trijntje zijn geen vreemden van elkaar. Zij traden al verschillende keren samen op, waaronder bij All You Need is Love. Ook met de schoonzus van Jacobs, Rita Reys, heeft Trijntje vaak het podium gedeeld. Het belooft een mooie reünie te worden die zal resulteren in een intiem optreden. Het Amsterdam Jazz Festival vindt voor de derde keer plaats, dit jaar op zondag 6 september van 14:00 tot 20:00 uur.

Het is niet de eerste keer dat Trijntje Oosterhuis optreedt in de Amsterdam ArenA.In 1996 vertolkte zij het lied ‘De Zee’ bij de opening van de ArenA, wat resulteerde in haar grote doorbraak. Oosterhuis is al jarenlang een van de topvocalisten van Nederland. Zij zong met grote namen als Queen, Andrea Bocelli, Marco Borsato, Lionel Richie, Candy Dulfer en Ronan Keating. Ook heeft zij samengewerkt met diverse jazzmuzikanten en –orkesten, waaronder Toots Tielemans (artiest op Amsterdam Jazz Festival 2013), New Cool Collective (artiest op Amsterdam Jazz festival 2014), het Jazz Orchestra en het Amsterdams Sinfonietta.

Voor het Amsterdam Jazz Festival worden een aantal zalen van het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA omgebouwd tot de jazztempel van Amsterdam. Het festival staat dit jaar voor een groot deel in het teken van levende jazzlegende Hans Dulfer. Natuurlijk zijn er nationale en internationale jazztoppers op verschillende podia te zien. Howard Komproe zal deze dag, net als vorig jaar, presenteren. Het festival onderscheidt zich doordat de fans straks op plekken mogen komen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Door artiesten op te laten treden in de sfeervolle zalen van de Amsterdam ArenA wordt er een intieme ambiance gecreëerd waardoor je als bezoeker de artiest bijna letterlijk kan aanraken.

Naast Trijntje Oosterhuis en het Ruud Jacobs Trio zijn Hans Dulfer, Candy Dulfer, New Cool Collective, Michiel Borstlap, De Deeldeliers en Manu Dibango reeds aangekondigd.

Algemene informatie

Het Amsterdam Jazz Festival vindt zondag 6 september 2015 plaats van 14:00 tot 20:00 uur in het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA. Meer informatie kunt u vinden op www.amsterdamjazzfestival.info.

Kaartverkoop

Officiële kaarten zijn te koop via www.amsterdamarena.nl (of www.amsterdamjazzfestival.info) en www.eventim.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: