VIER geeft heel de zomer lang handenvol tickets weg voor festivals, premières, try-outs en veel meer. En net als de zomer zelf, staan ook de zomerprogramma’s op VIER in de startblokken. Maar eerst is Martin Heylen in de laatste aflevering van Heylen en de Herkomst op maandag 26 mei benieuwd naar de roots van Svetlana Bolshakova. Op 4 juni is er nog een laatste aflevering van Topdokters en Komen Eten sluit het elfde seizoen tijdens de laatste week van mei in schoonheid af met sportersvrouwen achter het fornuis. Vanaf dan serveert VIER een frisse zomerpicknick.

VIER kijkt deze zomer niet alleen mee achter de schermen in de wereld van pretpark Bellewaerde, maar pakt ook uit met topfilms en straffe series. Vanaf 12 juli is er elke zaterdag een film van Harry Potter te zien. De apotheose is de tv-première van de allerlaatste Potterfilm, Harry Potter & The Deathly Hallows Part 2. Op maandag staan spanning en avontuur centraal, met vanaf 4 augustus de Indiana Jones-thema-avond. Er mag op VIER ook gelachen worden in de zomer, want vanaf 3 juli staat er elke donderdag een komische film op het programma. Donderdag was er bovendien al de eerste aflevering van het splinternieuwe Comedy Kings, waarin de grappigste Vlaamse stand-upcomedians elke dodnerdag kakelverse shows mogen opvoeren.

Bovendien pakt VIER in de zomer uit met de allerlaatste nieuwe afleveringen van CSI: Miami op maandag, met het tweede seizoen van de razend spannende misdaadserie The Following op woensdag en met de splinternieuwe reeks Monday Mornings op donderdag, over het wel en wee van vijf dokters die elke maandagochtend verzamelen rond de vergadertafel om de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week te overlopen.

De wereld van Bellewaerde vanaf 20 juni op VIER

Vanaf 20 juni neemt VIER de kijkers elke vrijdag mee achter de schermen van het pretpark Bellewaerde. De komende maanden verrast het park in Ieper, met de bekende mascotte koning Leeuw, duizenden enthousiaste families die er een dagje op uit trekken. Maar het park verwacht dit jaar ook drie erg bijzondere bezoekers: de erg zeldzame Amoerluipaarden, waarvan er nog amper veertig ter wereld in het wild leven, arriveren in het kader van een kweekprogramma. Zo hoopt het park de bedreigde diersoort van uitsterven te redden. Het VIER-programma volgt de voorbereidingen van dit unieke moment van heel dichtbij. Maar ook de wereldrecordpoging ‘langste rit op een pretparkattractie’ komt aan bod. Sam Clauw uit Zonnebeke ondernam in Bellewaerde een poging om 50 uur op de Piratenbootattractie. Het geld dat hij op deze manier inzamelt , zal trouwens gebruikt worden voor projecten ter conservatie van de Amoerluipaarden.

De drukte en organisatie achter de schermen van de vele attracties en de toegewijde zorg voor de honderden dieren levert heel wat verrassende verhalen op.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: