Vandaag is het eindelijk zover en is er de wereldwijde release van de film Action Figures. Met deze spectaculaire prent maakt 17-voudig X Games winnaar en levende legende Travis Pastrana, z’n debuut achter de camera. Travis stunt en brengt de film alleen maar digitaal uit via Google Play, Amazone Instant Video en iTunes. Action Figures is meteen ook een prima opwarmer voor de nieuwe Europese tournee van Nitro Circus Live, komend voorjaar. Op 18 februari is het gezelschap te gast in het Antwerps Sportpaleis.

Ik ben ontzettend blij, maar ook erg benieuwd naar de reacties”, zegt Travis Pastrana opgewonden bij de lancering van zijn filmdebuut. Aan de release van Action Figures zijn maanden voorbereiding voorafgegaan. De druk lag volledig op Travis z’n schouders, want hij ontwikkelde het scenario, stond zelf achter de camera en was eveneens verantwoordelijk voor de productie. Samen met Nitro Circus Live selecteerde hij de allerbeste live action sporthelden die allen te bewonderen zijn in de film. “Dit is met een straatlengte voorsprong het mooiste project wat ik tot nu toe mocht realiseren. Achter de camera staan met ervoor je allerbeste vrienden in live action, geloof me, dat is het mooiste wat er is. Naast het immense plezier dat we gehad hebben, was eveneens heel mooi om te zien hoe onze wildste dromen en stunten finaal toch tot uitvoering zijn gekomen. Dat maakt van Action Figures een unieke film”, zegt de overgelukkige sportheld.

Action Figures geeft meteen ook een mooie staalkaart van de huidige generatie live action sporthelden. Travis draaide meer dan 20 unieke stunten, die voor het eerst uitgevoerd en in beeld werden gebracht. FMX superster Josh Sheehan voert als eerste een driedubbele backflip succesvol uit. Jolene Van Vugt is de eerste vrouw die een backflip uitvoert op de moto. Van inspirerende paralympische FMX atleet Bruce Cook, Olympisch snowboarder Trevor Jacob, X Games skateboarder (en eveneens Travis’ vrouw) Lyn-Z Pastrana, naar het opkomende BMX talent Kurt Downs, ze zitten allemaal in de film, die een prima evenwicht weet te bewaren tussen live action sport en entertainment.

Travis’ debuutfilm Action Figures kan je meteen ook bestempelen als de vervolgfilm op Nitro Circus The Movie uit 2012. Nitro Circus is trouwens één van de bekendste brands ter wereld. Met meer dan 100 voorstellingen per jaar wereldwijd, is het live gebeuren een absoluut succesverhaal. In het voorjaar van 2016 komt Nitro Circus Live terug naar ons land, als onderdeel van een 13-delige Europese tournee. Op donderdag 18 februari staat het gezelschap met een gloednieuwe show in het Sportpaleis van Antwerpen. Voor tickets en info, surf naar www.nitrocircus.com of op 070/345.345 (Max. 0,30/Min).

Je kan de film Action Figures vanaf vandaag bestellen via Amazone Instant Video, Google Play en iTunes. Het actuele nieuws over Nitro Circus Live, alle info over de nieuwe tour, update’s en exclusieve beelden, kan je vinden op www.nitrocircus.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over