© VRT 2009 - Jenthe Nonneman

Tomas De Soete beleefde vanmorgen de kick van zijn leven. In zijn ochtendprogramma Tomas Staat Op daalde hij aan een touw de VRT-toren af, met de bedoeling om onderweg een trui te strijken: extreem strijken dus.

Naar aanleiding van de Week Van De Sportclub, richtte de presentator afgelopen week de eerste ‘extreem strijken’-club van het land op: ‘De Extreme Strijkclub Van Tomas’.

Aangemoedigd door de luisteraars en de clubleden, zette Tomas, weliswaar na een grondige inspectie van de toren en het materiaal, om twintig voor negen voorzichtig de eerste stapjes, op zo’n 100 meter hoogte. De strijkplank en het strijkijzer bengelden ondertussen al iets lager, klaar om gebruikt te worden.

“Toen ik bij de strijkplank aankwam, overviel me plots een huiselijk gevoel. ‘Dit is herkenbaar, dit ken ik. Laat nog maar een mandje strijk komen,’ dacht ik.” De Soete streek rustig een rode trui en liet die vervolgens naar beneden dwarrelen.

Terwijl de VRTcollega’s van op de stoep en vanuit hun bureaus naar
deze geslaagde stunt keken, daalde Tomas verder af, om luttele minuten later gefeliciteerd te worden door het talrijk opgekomen publiek en de leden van ‘De Extreme Strijkclub Van Tomas’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: