Gent Jazz Festival stelt zijn officiële affiche voor, ontworpen door beeldend kunstenaar Adelheid De Witte, en lost daarbij nieuwe namen! Zo komt er een Special Night met Sir Tom Jones, voorafgegaan door Lady Linn & Her Magnificent Bigband op dinsdag 3 juli. Op zondag 8 juli sluiten de hiphoplegendes van The Roots op energieke wijze het festival af. De 17de editie van Gent Jazz Festival vindt plaats van 29 juni t.e.m. 8 juli en kondigde eerder al o.a. Paolo Conte, Kandace Springs, Pharoah Sanders, Vijay Iyer en Melanie De Biasio aan. Tickets zijn meteen te koop op www.gentjazz.com of via Fnac.

Gent Jazz Festival ziet het groots op dinsdag 3 juli
Sir Tom Jones. In 2006 geridderd door Queen Elizabeth II en al vijf decennia lang een rasechte liveperformer. Wiens heupen niet automatisch beginnen te wiegen op de tonen van ‘”It’s Not Unusual”, “Delilah”, “She’s A Lady”, “What’s New Pussycat” of “Sexbomb”, heeft wellicht onder een rots geleefd. Op Gent Jazz Festival brengt Jones naast zijn klassiekers ook nummers van zijn recentere albums “Long Lost Suitcase” en “Spirit In The Room”, die hem de beste recensies van zijn leven opleverden. Om de goeie sfeer die dag helemaal te garanderen, komt Lien De Greef aka Lady Lynn & Her Magnificent Bigband het podium in lichterlaaie zetten. The Magnificent Seven doet aan een upgrade om hun vijftienjarig bestaan te vieren. Het wordt deze zomer geen contradictie om te dansen op “I Don’t Wanna Dance”.

If Gent Jazz Festival drops another name tonight
… it’s gonna be The Roots! De legendarische hiphopgroep opgericht door Tariq ‘Black Thought’ Trotter en Ahmir ‘Questlove’ Thompson uit Philadelphia in 1987, behoort volgens Rolling Stone Magazine tot de 20 beste live acts ter wereld! Dankzij hun monsterhit “The Seed” en de fenomenale samenwerking met Erykah Badu op “You Got Me” hebben ze hun plaats in de hiphop hall of fame meer dan verdiend. De huisband van Amerikaanse tv-presentator Jimmy Fallon weet bovendien met hun sterke instrumentatie als geen ander hiphop met zijn jazzroots te verzoenen.

Kunst op en naast het podium: samenwerking met Adelheid De Witte
Een xylofoon als canvas voor een met vloeiende verftoetsen geschilderd zomers landschap. Stilte en klank komen samen met felgekleurde stokken als schakel, die je graag tot improvisatie verleiden. Dankzij Passage (2018), het werk dat beeldend kunstenaar Adelheid De Witte (www.adelheiddewitte.com) speciaal voor Gent Jazz Festival maakte en op de affiche staat, lopen verschillende kunstvormen in elkaar over en creëren ze samen onvoorspelbare melodieën en ritmes. Een kunstwerk dat perfect past binnen de inclusieve filosofie van Gent Jazz Festival: de liefde voor de livebeleving van muziek in het algemeen en jazz in het bijzonder grenzen en generaties laten overstijgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: