Tina Live is een pakket van zowel de CD als de DVD van haar 50th anniversary-tour. De cd bevat de opname van het concert in de Gelredome in Arnhem (Nederland). Het album is een ideale samenvatting van haar bekendste hits. Zo is het eerste nummer “Steamy window”s, waar het publiek op de achtergrond zich honderd procent geeft. Steamy Windows wordt meteen gevolgd door River Deep Mountain High en het iets minder bekende What You Get is What You See.

De energie van de 70-jarige superster wordt op het album perfect weergeven. Aangezien het om een live-record gaat kun je perfect de interactie met het publiek waarnemen. Als je tijdens het luisteren de ogen sluit en de volumeknop op het hoogst zet, kost het je geen moeite in te beelden dat je live in de concertzaal zit, en laat dat nu net zijn wat een goede live-cd nodig heeft.

Na What You Get is What You See volgt Better be good to me, What’s love got to do en uiteraard het prachtige ‘Private Dancer’. Met ‘We don’t need another hero’ zitten we halverwege de CD, maar zoals het een goede CD betaamt houden ze het beste voor het laatste. De laatste nummers zijn de échte kleppers zoals Goldeneye, Proud Mary en uiteraard Simply The Best. Tijdens dit laatste nummer barst de zaal uiteraard volledig uit zijn voegen, en dit is op de cd te horen. Afsluiten doen ze met Nutbush City Limits.

Kort samengevat is deze CD een volledig feel-good album, waar je een instant goed gevoel bij krijgt. Ideaal voor onderweg of als achtergrondmuziek bij een feestje. Het geeft perfect de sfeer van het concert weer en er op blijven stilzitten wordt moeilijk… Een echte aanrader!! (BB)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: