Samen met zijn 'Pelikanen' trekt Tijs Vanneste rond met zijn nieuw album 'Hier Is't Goed', verschenen in april 2021. Hij strijkt onder andere neer in De Casino (Sint-Niklaas), Het Depot (Leuven) en het festival Gladiolen Oogst (Olen). De Kempenaar brengt een verzameling in het Dessels gefluisterde, gesproken en gezongen liedjes. Live omringt Tijs zich met een topband met rasmuzikanten zoals: Mario Goossens en Paul Van Bruystegem (Triggerfinger), Karel Van Mileghem (Jacle Bow), Serge Feys (Arno), Jan Oelbrandt (Guy Swinnen) & Sam Vloemans (Dez Mona). Goed volk dus!

Tijs Vanneste houdt zich bezig met erg diverse muziekstijlen en is misschien wel beter bekend als zijn Vlaamsche alter-ego Jef Van Echelpoel. Van Echelpoel verkende een jaar lang alle uithoeken van de Vlaamse showbizz, maar gaat al een tijdje verder als zichzelf. Van z’n achttiende tot niet zo heel erg lang geleden was Tijs frontman van de metalband 'Oceans of Sadness', waarmee hij enkele keren optrad op Graspop. Zo’n 800 nummers zou hij in de loop der jaren geschreven hebben, en dit in de meest uiteenlopende genres - van metal over tot singer-songwriter.

Naast muzikale duizendpoot is Tijs ook een bezield jongerenbegeleider. En die kant kreeg tv-kijkend Vlaanderen afgelopen weken te zien in het Één-programma 'De Kemping'. In het hartje van de Kempen pootte hij samen met negen jongeren een camping neer. Een schot in de roos, want er komt een tweede seizoen.

De urenlange gesprekken die Vanneste voerde met de deelnemers over het hindernissenparcours dat hun leven al was, bleven zodanig aan zijn ribben kleven, dat hij er na de lange draaidagen nummers over schreef. En die nummers leverden de plaat 'Hier Is’t Goed’ op. 'Het Gevaar' werd al vooruitgeschoven als themanummer voor de Te Gek!?-campagne, die psychische problemen bespreekbaar wil maken. 'Den Tijd' is Tijs z’n eigenzinnige bewerking van Bob Dylans 'The Times They Are A-Changin'. Voor 'Duzend Keer' verleidde hij Kempendochter Kate Ryan tot een onvervalst countryduet. Misschien is het belangrijkste nummer op de plaat wel: 'Twijfels' Een song over jezelf niet voorbijlopen en zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. Of is het 'Pelicano?!' Een nummer over wie Tijs had kunnen worden, door het succes van Van Echelpoel. Gelukkig zien ze in De Kempen dwars door zijn faam, en is Tijs gewoon nog altijd één van hen.

Speeldata:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over