Limburgse rapper Tiewai is terug met nieuwe muziek! Hij brengt zijn nieuwste single ‘Minchia Wa Een Tijd’ uit. Vrij vertaald uit de Genkse ‘citétaal’ betekent de titel zoveel als “Damn, wat een tijd!’.

Tiewai bundelt zijn krachten met dé Brusselse hiphopkoning van het moment: Zwangere Guy. Samen vieren ze het leven in hun teksten, en die lijn trokken ze door tijdens de opnames van de videoclip: dat werd een bacchanaal van een barbecue zoals enkel de Genkse cité er kent. ‘Minchia Wa Een Tijd’ is de eerste muziek die te horen is van een nieuw Tiewai-album dat eind 2020 zal verschijnen.

Official video: Minchia Wa Een Tijd

OVER TIEWAI

Tiewai is geen onbekende in het Vlaamse raplandschap. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het bekende label Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij indruk maakte in binnen- en buitenland.

Na enkele jaren reizen kwam hij in 2014 met zijn EP ‘Tabula Rasa’ naar buiten en stond hiermee onder andere op Pukkelpop en Crammerock. In 2019 bracht hij enkele singles uit en speelde hij de Marquee van Pukkelpop 2019 plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’.

Midden oktober 2019 verscheen dan uiteindelijk het album ‘Winterslag Miljonair’, wat op erg goede reacties mocht rekenen. Tiewai zit niet stil: hij is ondertussen bezig aan een nieuwe plaat, die gepland staat voor eind 2020. Dit jaar tekende hij bij Warner Music Benelux in samenwerking met Classic Releases.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: