Op het internet doet sinds enkele dagen een eigenaardig filmpje de ronde. Het filmpje doet sterk denken aan een fragment uit Thuis, maar in plaats van de vertrouwde gezichten spelen er enkel Indisch uitziende personages in mee. Het blijkt te gaan om een stunt van BVN, de televisiezender van de VRT voor Vlamingen in het buitenland.

Het Indisch uitziende Thuis-filmpje dat sinds enkele dagen her en der opduikt, werd de wereld ingestuurd door BVN, de televisiezender van de VRT voor Vlamingen in het buitenland. Met de Bollywoodversie van Thuis wil BVN de Vlamingen duidelijk maken dat ze zelfs in het buitenland hun favoriete soap niet hoeven te missen.

In totaal werden drie korte ultrakorte episodes van Thuis opgenomen voor BVN, in totaal goed voor een kleine minuut beeldmateriaal. De rollen werden vertolkt door Indische acteurs, de muziek is Indisch en de teksten zijn in het Hindu. De acteurs bevinden zich wel in de authentieke Thuis-decors en ze dragen ook de kleren van de Vlaamse acteurs. De generiek is een eigenzinnige interpretatie van het originele Thuis-logo.

Indische Rosa kan niet tappen
In de eerste scène hebben de Indische Frank en Simonneke ruzie omdat Frank een boete heeft gekregen van tweehonderd euro. In een volgende scène wil hij samen met zijn kameraad Cois een pintje drinken in Ter Smissen, maar de tapkunsten van de Indische Rosa blijken te wensen over te laten. Ten slotte is er ook een scène waarin Simmoneke Frank betrapt op overspel.

Het bollywoodiaanse Thuis-filmpje werd gemaakt door de Mortierbrigade in opdracht van BVN. Vanaf vandaag zal het filmpje ook als spotje worden uitgezonden op Eén, met als afsluiter de vraag “Kijkt u in het buitenland liever naar het origineel?” Wie in India op reis is, hoeft immers niet naar de plaatselijke soap te kijken. Met een satelliet kan hij ook BVN ontvangen en de échte Frank en Simonneke aan het werk zien.

Wat is BVN?
BVN staat voor 'het beste van Vlaanderen en Nederland' en is daarmee de Nederlandstalige publieke televisiezender in het buitenland bij uitstek. BVN richt zich op Vlamingen en Nederlanders die in het buitenland wonen of er gewoon op vakantie zijn. Alle programma’s die op BVN worden uitgezonden, zijn in het Nederlands gesproken.

Het programma-aanbod van BVN is een combinatie van nieuws, informatie, ontspanning, sport en kinderprogramma’s. Het aanbod wordt samengesteld uit de programma’s van de VRT en de Nederlandse Publieke Omroep, de partners van BVN.

Wereldwijd kijken elke dag zo’n half miljoen Vlamingen en Nederlanders naar BVN. In de zomer komen daar nog heel wat toeristen bij die tijdens hun verblijf in het buitenland graag naar de Nederlandstalige televisie blijven kijken.

BVN: wereldwijd 24 uur op 24 uur te bekijken via de satelliet

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: