© Dimitri Vanlommel

De theatergroep “Theater Buitenstebinnen” is een toneelgezelschap in Sint-Job-In-t-Goor en binnenkort spelen ze hun eerste productie: “Het Kleine Sterven” van Dimitri Leue. Dat theaterstuk kan je vanaf 18 september in volle glorie gaan bewonderen in Maria-Ter-Heide.

Het kleine sterven' is het verhaal van Hanne en Seppe, die er door hun liefde in slagen hun diepste verlangen te verwezenlijken: ontsnappen aan de werkelijkheid, niet zijn. Maar dan dringt de realiteit toch hun wereld binnen in de vorm van het noodlot: Hanne wordt ernstig ziek. Ze heeft een lichaam dat niet meer wil leven, maar een geest die wel nog verder wil. Ze mag nooit meer lachen, schreeuwen, springen, huilen, ... want als haar hartslag boven de honderd en tien komt, is alles gedaan. Ze moet kiezen tussen een leven zonder extremen of sterven. Samen besluiten Hanne en Seppe zich voortaan in de taal uit te leven. Maar na drie dagen beseffen ze dat wat zij meemaken, te groot is voor woorden ...

Ze spelen dit stuk ten voordele van Hartekinderen VZW, een organisatie die zich inzet om hulp te bieden bij de medische, psychologische, sociale en pedagogische problemen waarmee de patiënten met een aangeboren of een verworven hartafwijking en hun omgeving geconfronteerd worden. Omdat “Het Kleine Sterven” gaat over een hartpatiënte ligt het voor de hand om dit stuk te spelen ten voordelen van Hartekinderen VZW. Voorlopig brengen ze dit stuk enkel in p.c. de Kring Kapellei 13 Maria-Ter-Heide maar ze zijn ondertussen ook aan het uitkijken naar andere geschikte locaties.

Tickets kan je nog steeds bestellen via info@theaterbuitenstebinnen.be of op www.hetkleinesterven.tk. Zorg alvast dat je er bij bent, want na onlangs één van de repetities te hebben bijgewoond, kunnen we stiekem verklappen dat het absoluut de moeite is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: