Vorige week onthulde de Britse band de nakende release van zijn derde album. Om dit nieuws nog kracht bij te zetten, kondigt The xx vandaag meer details aan over een tournee die Europa zal doorkruisen via onder meer Londen, Stockholm en... Brussel! Het drietal staat op woensdag 1 maart op de planken in Vorst Nationaal!

Na de pareltjes 'xx' (2009) en 'Coexist' (2012), die ruim 3 miljoen keer over de toonbank vlogen, zijn we in blijde verwachting van 'I See You', voorzien voor 13 januari 2017. En een Mercury Prize in 2010, concerten over de hele wereld en veel bijval van zowel de critici als het publiek, maken de spanning om het Londense trio weer aan het werk te zien er niet minder groot op...

Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith (ook bekend als soloartiest Jamie xx) zijn dus terug met hun derde plaat 'I See You'. Tussen maart 2014 en augustus 2016 namen ze die op in New York, Marfa (Texas), Reykjavik, Los Angeles en Londen. Het album wordt getypeerd door een bredere en meer open aanpak dan hun vorige langspelers. 'I See You' werd geproduceerd door Jamie Smith and Rodaidh McDonald, en is een ambitieuze plaat gedragen door single "On Hold", die het nu al schopte tot een onmisbare plaat in playlists in de vier windstreken.

Grijp je kans om deze zeldzame klasseband live aan het werk te zien in Brussel, op 1 maart in Vorst Nationaal! De ticketverkoop start op vrijdag 25 november om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The xx
Datum: 
Woensdag 1 maart 2017
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over