De felbesproken nieuwe film van regisseur Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, is een megahit in de Belgische bioscopen. The Wolf of Wall Street trok tot en met gisteren, inclusief de voorpremières, reeds 121.440 bezoekers naar de bioscopen. Hiermee heeft het epos over een beursfraudeur die een miljardenimperium opbouwt, het beste openingsweekend van alle Scorsese films achter de rug. Het betekent eveneens een solide nummer 1 positie in de nationale bezoekersaantallen.

Ook op Twitter regent het berichten van mensen die voor uitverkochte zalen komen te staan en prijzen filmfans het epos met veel superlatieven. Hiermee bevestigen zij de critici, die unaniem uitmuntende recensies gaven. The Wolf of Wall Street vertelt het levensverhaal van Jordan Belfort (DiCaprio), die in de jaren 90 vele miljarden winst maakte door gewone burgers luchtkastelen te verkopen. Dit geld besteedde hij voornamelijk aan drank, drugs en prostitueés.

Vorige nacht won de 39-jarige Leonardo DiCaprio de tweede Golden Globe uit zijn carrière voor zijn rol als Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street. Hij won de Globe voor beste acteur in een komedie.

De film wordt ook gezien als een serieuze kandidaat voor de Oscaruitreiking eind februari. Sommige stemmers ergeren zich echter aan de expliciete bacchanalen en orgieën in de film, alsook aan het veelvuldige gebruik van het woord ‘fuck’. Zo werden er door de Amerikaanse entertainmentwebsite Vulture 569 'fucks' (of afgeleiden zoals 'fuckheads' en 'fuckface') geteld. De film draait momenteel op 71 prints in de Belgische bioscopen en wordt verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: