The Wolf Of Wall Street

De felbesproken nieuwe film van regisseur Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, is ondertussen de best bezochte Martin Scorsese film ooit in België en trok tot en met gisteren reeds 390.000 bezoekers naar de bioscopen. De film start vandaag zijn vijfde speelweek en is sinds de start (op 8 januari) onafgebroken en met ruime voorsprong al vier weken op rij de nummer 1 van de nationale bezoekersaantallen. 

Na het winnen van een Golden Globe (Leonardo DiCaprio als Beste Acteur in een Comedie), staat de film eveneens op de lijst van de Oscars met vijf nominaties (Beste Film, Beste Acteur in een Hoofdrol, Beste Acteur in een Bijrol, Beste Regie en Beste Aangepaste Scenario - http://oscar.go.com/nominees).  De Oscar-ceremonie gaat door op 2 maart.

The Wolf of Wall Street vertelt het levensverhaal van Jordan Belfort (DiCaprio), die in de jaren 90 vele miljarden winst maakte door gewone burgers luchtkastelen te verkopen.  Dit geld besteedde hij voornamelijk aan drank, drugs en prostituées.

De film draait nog steeds op 71 prints in de Belgische bioscopen en wordt verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: