The War On Drugs kondigt de release aan van 'I Don’t Live Here Anymore' voor 29 oktober 2021. 'I Don’t Live Here Anymore' is het eerste studioalbum van The War On Drugs sinds 'A Deeper Understanding' uit 2017 waarvoor ze in 2018 de Grammy wonnen voor beste rock album. De band kondigde ook hun Noord-Amerikaanse en Europese tournee aan. De tour start op 12 november 2021 in California en zal eindigen bij ons in het Antwerpse Sportpaleis op 23 april 2022!

Als voorsmaakje op de nieuwe plaat, loste de band ook een eerste single en video uit hun album: 'Living Proof'. Bekijk de clip hieronder.

Tracklist I Don’t Live Here Anymore
1. Living Proof
2. Harmonia’s Dream
3. Change
4. I Don’t Wanna Wait
5. Victim
6. I Don’t Live Here Anymore
7. Old Skin
8. Wasted
9. Rings Around My Father’s Eyes
10. Occasional Rain

The War On Drugs Tour Dates
(ticketverkoop start vrijdag 23 juli)
Zaterdag 9 april 2022 - Parijs, FR @ L’Olympia
Vrijdag 22 april 2022 - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
Zaterdag 23 april 2022 Antwerpen, BE @ Sportpaleis

OVER THE WAR ON DRUGS

De uit Philadelphia-afkomstige rockband The War on Drugs bestaat uit leadzanger en gitarist Adam Granduciel en bandleden David Hartley (basgitaar), Robbie Bennett (keyboard), Charlie Hall (drum), John Natchez (saxofoon, keyboard) en Anthony LaMarca (gitaar).

In 2008 bracht The War On Drugs hun eerste plaat 'Wagonwheel Blues' uit die ze opvolgden met het warm onthaalde 'Slave Ambient' in 2011. Hun derde album 'Lost In The Dream' uit 2014 was een nog groter succes en vergrootte de voetafdruk van de band beduidend op nationaal en internationaal niveau.

Nadien tekenden ze bij Atlantic Records en brachten ze 'A Deeper Understanding' uit dat hen niet alleen de Grammy opleverde voor beste rockalbum, maar van hen ook een gevestigde waarde maakte in het moderne rocklandschap. Doorheen de jaren is steeds gebleken hoe fijntjes The War On drugs de balans houdt tussen underground en commercieel en hoe makkelijk deze zeskoppige band plaat na plaat een eigen wereld weet te creëren waarin het makkelijk verdwalen is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over