The War On Drugs heeft vandaag het nieuwe album I Don't Live Here Anymore uitgebracht. Het is het eerste album in vier jaar tijd en volgt daarmee het met een Grammy Award bekroonde A Deeper Understanding op. I Don’t Live Here Anymore is een ongewoon rockalbum over veerkracht in tijden van wanhoop. De plaat bestaat uit tien tracks, waaronder de eerder verschenen singles 'Living Proof' en de title track 'I Don't Live Here Anymore'. Het album komt uit via Atlantic Records US en is verkrijgbaar op CD, vinyl en te beluisteren via alle streamingdiensten.

The War On Drugs is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een van de grootste rock-‘n-roll synthesizer bands van deze eeuw. Moeiteloos dicht de band de kloof tussen underground en mainstream en maakt indrukwekkende platen waarin een gebroken verleden worstelt met een verenigd en boeiend heden.

I Don’t Live Here Anymore is de opvolger van het in 2017 verschenen A Deeper Understanding, waarvoor de band in 2018 een Grammy Award voor ‘Best Rock Album’ in ontvangst mocht nemen. Het winnen van deze prestigieuze award was voor frontman en songwriter Adam Granduciel een drijfveer om niet te rusten in het succes, maar door te gaan met het maken van nieuwe muziek. Slechts een maand na het in ontvangst nemen van de award trokken Granduciel, bassist Dave Hartley en multi-instrumentalist Anthony LaMarca zich terug in New York om samen te jammen en nieuwe demo’s te maken. Deze sessies bleken zo productief dat hier al de basis is gelegd voor het nieuwe album. Zeven verschillende studio’s, waaronder Electric Lady in New York en Sound City in Los Angeles, tien sessies en drie jaar later, is het eindresultaat I Don’t Live Here Anymore eindelijk daar.

Vanaf januari 2022 start The War On Drugs aan een wereldtournee.
Op 22 april 2022 treedt The War On Drugs op in de Amsterdamse Ziggo Dome.

TRACKLIST
1. Living Proof
2. Harmonia’s Dream
3. Change
4. I Don’t Wanna Wait
5. Victim
6. I Don’t Live Here Anymore
7. Old Skin
8. Wasted
9. Rings Around My Father’s Eyes
10. Occasional Rain

OVER THE WAR ON DRUGS
De uit Philadelphia-afkomstige rockband The War on Drugs bestaat uit leadzanger en gitarist Adam Granduciel en bandleden David Hartley (basgitaar), Robbie Bennett (keyboard), Charlie Hall (drum), John Natchez (saxofoon, keyboard) en Anthony LaMarca (gitaar). Na twee albums uit te hebben gebracht, brak de band in 2014 internationaal door met hun derde album Lost In The Dream met daarop tracks als 'Red Eyes' en 'Under Pressure'. Met A Deeper Understanding scoorden ze in 2017 opnieuw succes en won de band een Grammy Award voor beste rock album.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over