Vergeet Kenji en Shania, The Priceduifkes en Equal Idiots gaan naar Japan!

The Priceduifkes vliegen uit om hun nieuwe plaat 'Dancing Dirty' (release 15/03/2024) te promoten. Voor Equal Idiots is het hun eerste concert op Japanse bodem. De twee Kempense bands krijgen gezelschap van Socho Pistons, a.k.a. de Japanse Ramones.

It's gonna be hot, it's gonna be wild, it's gonna be comparing zwette pens to chicken sashimi. Deze tour werd geboekt door Dumb Records en Set You Free bookings. Tourdata:

  • 06/04 Red Cloth, Tokio
  • 07/04 Red Cloth, Tokio
  • 08/04 Huck Finn, Nagoya
  • 09/04 Pop Pizza, Kyoto
  • 10/04 Hokage, Osaka
  • 11/04 Pepperland, Okayama
  • 12/04 Alive, Masuda
  • 13/04 Dumb Records HQ, Hiroshima

The Priceduifkes vierden in 2023 hun twintigste verjaardag en deelden recent de single 'Hot Tub'. Deze staat in de playlist bij Willy. Op 15 maart verschijnt de nieuwe langspeler van de band, 'Dancing Dirty'. Dit vieren ze met twee uitverkochte concerten in AB Club en Trix, samen met Cornflames.

Luister naar Hot Tub

Over The Priceduifkes
The Priceduifkes, PDS voor de vrienden. Of hoe de woensdagmiddag bezigheid van twee tieners evolueerde tot een geoliede punk rock machine. Het ‘gruesome twosome’ is intussen uitgegroeid tot een band van vijf, allen gepokt en gemazeld in de Belgische punk rock scene (Crackups, Midnight Souls, Newmoon…)

Er zijn weinig Belgische groepen met een indrukwekkend parcours als dat van The Priceduifkes; gedreven door speelplezier en vriendschap werkten de kempenzonen talloze tours af door Europa, Noord-Amerika en Japan. In België hebben de prijsduiven elk jeugdhuis, elke kelder en elk punkhol vijf keer platgespeeld. Meer dan 700 optredens in totaal. Door hun zweterige, strakke en rumoerige shows bouwde de punkband een ijzersterke live-reputatie, een leger toegewijde fans en een meute nazaten in talloze Belgische bands op.

The Priceduifkes is een gevestigde naam in de wereld van de punkrock, ook al wordt die zelden helemaal goed uitgesproken of geschreven. Wie weet komt daar verandering in nadat niet één, maar twee deelnemers in De Slimste Mens opdraafden in een T-shirt van de band, en de heren van Belpop Bonanza een powerpoint slide aan de band wijdden op hun recentste tour.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: