The Milk Factory ontstond onder impuls van gitarist Edmund Lauret (Nordmann, Kosmo Sound, …) en pianist Thijs Troch (Nordmann, Jukwaa), beiden vertegenwoordigers van die avontuurlijke Gentse muziekscene die al enkele jaren (inter)nationaal furore maakt.

Na drie volledige instrumentale wapenfeiten voelde de band zich klaar om voor het eerst een vocaal album uit te brengen. Ze zochten en vonden hiervoor de geknipte partner in de Zweedse zangeres Hannah Tolf. Tolf zingt, componeert en improviseert op het raakvlak tussen akoestische en elektronische muziek, tussen pop en jazz, het bekende en het onverwachte. Daarmee is ze een intrigerende toevoeging aan de band, die zijn geliefde schemerzones een nieuwe invulling kan geven met die combinatie van dromerigheid, intimiteit en openheid.
Na een uitgebreide residentie in en in opdracht van BoZar blikten ze een gloednieuwe plaat in. Het resultaat werd ‘Vandrare’, dat op 21 april officieel wordt uitgebracht bij het Belgische jazz not jazz label W.E.R.F. records. Met deze nieuwe single ‘Där Lavendeln Växer’ dat op vrijdag 24 maart officieel verschijnt, krijgt u alvast een tweede voorsmaakje van het album.

Luister HIER

LIVE

4/5, Handelsbeurs, Gent
5/5, CC De Werf,
6/5, Kunstencentrum Nona, Mechelen
7/5, KAAP, Oostende
8/5, C-Mine, Genk
10/5, Jazz Station, Sint-Joost-ten-node
12/5, Ter Vesten, Beveren
13/5, N9, Eeklo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over