Filmliefhebbers krijgen morgen de kans om in Kinepolis Hasselt, Antwerpen en Leuven opnieuw te gaan kijken naar The Matrix. De Amerikaanse sciencefictionfilm kwam als grote winnaar uit de bus tijdens de 2de editie van I love the 90’s @ The Movies. Het publiek kreeg de voorbije dagen de kans om te stemmen voor 13 kaskrakers uit de jaren negentig. Steven Spielberg en Tom Hanks slaagden er ondanks 2 nominaties (Forrest Gump, Schindler’s List en Saving Private Ryan) niet in om de eindwinst in de wacht te slepen, want die was weggelegd voor The Matrix. “Massaal en met duidelijk verschil, hebben Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Mos het publiek achter zich gekregen”, klinkt het bij Kinepolis.

The Matrix vertelt het verhaal van Thomas A. Anderson, een kerel die z’n brood verdient bij een softwareontwikkelaar, maar die er nog illegale parttime bijverdienste op na houdt als hacker ‘Neo’. Wanneer hij wordt gecontacteerd door een groep rebellen onder leiding van Morpheus, wordt hij voor de keuze gesteld; Ontsnappen uit de Matrix en terugkeren naar ‘de echte wereld’, of onwetend er te blijven.

Wie nog één keer wil gaan kijken naar de met 4 Oscars bekroonde Matrix op groot scherm, krijgt morgenavond de kans bij Kinepolis.

Wie meer 90’s wil, kan op zaterdag 9 april terecht in de Ethias Arena in Hasselt voor de 9de editie van I love the 90’s -The party, met optredens van o.a. DJ Bobo, 2 Fabiola, Bonzai All Stars, Culture Beat, Snap, e.v.a. Check www.ilovethe90.be voor tickets en meer info.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over