Sommige mensen weten echt geen blijf met hun energie! Humo’s Rock Rally-finalisten en Limbomaniawinnaars The Galacticos bijvoorbeeld nemen op dinsdag 10 februari een engagement op tegen de groeiende armoedeproblematiek in ons land en wagen zich aan een 12 uur durende muziekmarathon ten voordele van Welzijnszorg. Van 9u ’s ochtends tot 21u ’s avonds zullen ze hun debuutsingle ‘Humble Crumble’ non-stop live brengen in concertzaal Het Depot te Leuven (gelegen op het Martelaerenplein nabij het station). Voor deze hachelijke onderneming laten de bandleden zich sponsoren door wilde weldoeners allerhande, zodat er per keer dat ze ‘Humble Crumble’ uit hun instrumenten knijpen, fondsen naar het goede doel stromen. Een onmogelijke opdracht? Dan hebt u deze onverschrokken muzikale helden nog niet bezig gezien!

Welzijnszorg vzw bestrijdt armoede en uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. Hiervoor zet ze jaarlijks een grootschalige informatiecampagne op, trekt politici aan de mouw als de rechten van sociaal kwetsbare mensen op de helling komen te staan en ondersteunt projecten (bv. welzijnsschakels, tewerkstellingsprojecten… ) die dagelijks de strijd met armoede aangaan.

Wie deze actie wil steunen kan op verschillende manieren te werk gaan. Alle stortingen zijn welkom op rekeningnummer 000-0000003-03 van Welzijnszorg met de mededeling ‘Muziekmarathon’. U kan ook surfen naar www.welzijnszorg.be/muziekmarathon en daar invullen welk bedrag (vb 0,5 euro) u wil doneren per keer dat het nummer gespeeld wordt door de band. U kan ook ter plaatse een kijkje komen nemen en geld in de ‘giftboxen’ deponeren. Het Depot gooit voor dit event namelijk zijn deuren open, zodat het voor iedereen mogelijk is om de band te komen aanmoedigen bij wat het langste optreden ooit op Belgische bodem moet zijn!

‘Humble Crumble’ (momenteel te horen op Studio Brussel, vorige week op 2 in de Arribalijst én de ‘Single Top 20’ van Humo) is de eerste single uit de debuut-ep van The Galacticos, getiteld ‘EP Phone Home’. Humo: “Alwéér een Rock Rally-finalist om trots op te zijn, en wel dankzij deze excellente popsong: een combinatie van het vrolijkste van Fence, het orgeltje van Grandaddy en het meest catchy van Weezer. Fun, fun, fun!” In de twee weken voorafgaand aan de muziekmarathon is ‘Humble Crumble’ daarenboven gratis te downloaden via de website van Vice-magazine! ‘EP Phone Home’ wordt op 13 februari aan pers en publiek voorgesteld met een exclusief optreden in het Europlanetarium van Genk (uw naam op de gastenlijst? Mail ons!). De afgelopen weken hebben een aantal bekende Limburgers zich trouwens voor de camera ge-out als fan van The Galacticos. Stijn Meuris, Frieda Van Wijck, Steve Stevaert, Pukkelpop-organisator Chokri Mahasinne en Ilse Liebens laten hun mond overlopen van datgene waar hun hart al langer vol van is, nl: liefde voor The Galacticos! Wie klikt op onderstaande foto’s kan alle videoboodschappen bekijken.

Eén ding is duidelijk: The Galacticos are on a roll!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: