De Britse band The Cure keert volgend jaar op vrijdag 25 november terug naar Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert, dat onderdeel uitmaakt van hun Europese tour in 2022, start op vrijdag 10 december om 12.00 uur via Ticketmaster.

De band rondom zanger en gitarist Robert Smith is voor het eerst weer sinds 2016 met een eigen concert in Nederland te zien. Toen werden fans in een uitverkochte Ziggo Dome na 8 jaar wachten beloond met een bijna 3 uur durende show. Het laatste bezoek van The Cure, als headliner tijdens de vijftigste editie van Pinkpop in 2019, werd ontvangen met lovende recensies.

The Cure debuteerde in 1979 met het album Three Imaginary Boys. De grote doorbraak van de band kwam echter een jaar later met de single A Forest van het opvolgende album Seventeen Seconds. Ook daaropvolgende albums als Pornography, The Head on the Door en Disintegration zijn succesvol. Dankzij deze albums en hits als Why Can’t I Be You, Boys Don’t Cry en In between days groeit de groep uit tot een van de invloedrijkste bands uit de jaren ’80.

In 2019 is de band toegetreden tot de Rock and Roll Hall of Fame waarvan de huidige bezetting bestaat uit: Robert Smith, Simon Gallup (basgitaar), Jason Copper (drummer), Roger O’Donnell (keyboards) en Reeves Gabrels (gitarist).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Cure
Datum: 
Vrijdag 25 november 2022
Locatie: 
Ziggo Dome, Amsterdam

Reservatie:

Meer over