Larissa Roose

The Black Eyed Peas zijn terug van weggeweest. Met hun nieuwe album Masters of the Sun Vol. 1 maken ze na acht jaar hun langverwachte terugkeer. Voortaan moeten ze wel het stellen zonder hun befaamde zangeres Fergie, die vanaf nu vervangen wordt door de Filipijnse Jessica Reynoso. De groep kon een matig gevuld Vorst Nationaal bekoren met een mengeling van recent uitgebrachte muziek en een overvloed aan nummers uit hun hitarchief.

De eerste helft van de show werd vooral gekenmerkt door heel wat gekende nummers uit hun vorige albums, wat meteen zorgde voor heel wat sfeer bij het publiek. Let’s Get It Started was een geniale opener en ook hits zoals Boom Boom Pow, Shut Up en Meet Me Halfway passeerden de revue. Het zijn hits die ondertussen al meer dan acht jaar oud zijn, maar toch nog fris in ieders geheugen bleken te zitten. Hierna nam apl.de.ap uitgebreid de tijd om hun nieuwe aanwinst Jessica Reynoso voor te stellen, die hij als jurylid van The Voice of the Philipinnes ontdekte. We waren dan ook meteen aangenaam verrast door haar vocale capaciteiten, die vooral sterk aan bod kwamen in Shut Up. Een waardige opvolgster, maar toch ontbrak dat stoere kantje van Miss Fergie op het podium.

Na hun monsterhit Pump It was het tijd voor het nieuwe werk van Will en co. Na een kort coulissenmoment kwamen ze na het politiek geladen Yes or No opnieuw het podium op in een witte matching outfit. Het publiek was minder vertrouwd met het pas verschenen werk, maar de nieuwe sound van The Peas werd wel ten zeerste geapprecieerd. Elk BEP-lid kreeg tijdens de show ook een eigen momentje op het podium. Hier werd duidelijk dat vooral will.i.am tijdens die acht jaar rust nog voor een resem hits heeft gezorgd zoals This Is Love en Scream & Shout. Maar het opvallendste was misschien wel Taboo zijn passage met een emotionele speech over zijn strijd tegen kanker én met de boodschap om elke dag te genieten van het leven.

Ondanks een vierkoppige liveband waar niet veel aandacht aan werd geschonken, was het geluid niet altijd optimaal. De bassen stonden schroeiend hard en will.i.am verontschuldigde zich voor zijn zwakke stem, die hij te danken had aan een verkoudheid. Dit nam echter niets weg van de sfeer, want hun doorbraaksingle Where Is The Love werd kort erna luidkeels meegezongen van de eerste tot de laatste noot. Met I Got A Feeling als afsluiter staken ze de hele keet in brand en dit was dan ook voor velen hét hoogtepunt van de avond.

Een acht jaar lange break is lang en daar bood de groep tussendoor ook oprecht zijn excuses voor aan: “It was not meant to be eight years." Maar fans hoeven geen schrik te hebben dat ze na deze tournee nog eens in een winterslaap zullen sukkelen, want will.i.am kondigde aan dat er heel binnenkort nóg meer nieuwe muziek aankomt. In april volgt er een tweede deel op Master of the Sun Vol. 1 en in oktober zelfs een derde. Het lijkt wel of ze iets goed willen maken. Maar het blijft toch spannend afwachten of die nieuwe muziek ooit nog haar weg zal vinden naar het grote publiek. Wij geloven er alvast in, want in Vorst lieten ze nog maar eens zien dat ze het talent en de genialiteit die hen vroeger kenmerkten nog steeds in zich hebben.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Black Eyed Peas
Datum: 
17 november 2018
Locatie: 
Vorst Nationaal
Meer over