In december 2009 komen de wereldleiders samen in Kopenhagen om de voorlopig belangrijkste beslissing van deze nog jonge eeuw te nemen: een opvolger voor het Kyotoprotocol, dat de aarde moet behoeden voor een te drastische opwarming van het klimaat.

Op zaterdag 29 augustus 2009, 100 dagen voor deze historische top, hopen regisseur Nic Balthazar, weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren en de voltallige Klimaatcoalitie minstens 10.000 dansers en ‘acteurs’ bijeen te brengen op het Klein Strand in Oostende.

Die dag neemt Nic Balthazar voor de tweede keer een ‘Big Ask’-clip op. De bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen op één namiddag een choreografie aan te leren, en die dan allemaal samen uit te voeren, in één wervelend Bollywood spektakel gefilmd zowel in 2 als in 3 D in een regie van Les Ballets C de la B en Koen Augustijnen.

‘The Big Ask again ’ wordt de opvolger van het eerste Big Ask filmpje, opgenomen op het strand van Oostende in augustus 2008. Het bereikte in Vlaanderen bijna twee miljoen mensen en,wordt in heel Europa en daarbuiten gebruikt als een speerpunt om politici te overtuigen om dringend actie te ondernemen in de strijd tegen de klimaatverandering.

‘The Big Ask again ’ wordt meer dan een filmopname. Het wordt ook een swingende manifestatie om onze politici definitief wakker te schudden. Daarom willen we dit jaar minstens het dubbele aantal ‘acteurs’ mobiliseren dan in 2008. Toen waren er, op de meest regenachtige dag van de zomer, 6.000. Nu moeten het er 10.000 of meer zijn.

‘The Big Ask again ’ vormt ook de swingende afsluiter van de zomer, met eersteklas DJ’s en special guests als Peter Van de Veire, Buscemi, Muriëlle Scherre, Lieven Verstraeten, Lady Linn, Yevgueni en Luc Devos.

Vanaf de maand november zal het filmpje in 10 taalversies wereldwijd verspreid worden om politici duidelijk te maken dat falen in Kopenhagen geen optie is.

Praktisch
Datum: Zaterdag 29 augustus 2009
Plaats: Klein Strand, Oostende ( vlakbij het Station Van Oostende)
Wat: een grote dansmanifestatie in Bollywood-stijl (maar ook wie niet danst moet zeker komen)
Aanvangsuur opnames: 14 uur.
Einduur opnames: 18 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: