Afrikaanse nummers, gospel, blues, African Jazz en townshipjazz. Van rituele nummers tot verscheurende ballades, van ondeugende wijsjes tot vrolijke swingnummers. The African Mama’s zijn al jaren een fenomeen in Nederland. Tien prachtige Afrikaanse vrouwen die de ziel uit hun lijf zingen en dansen, en die tegelijkertijd het publiek laten kennis maken met het andere Afrika. Met ontwapenende eerlijkheid, aanstekelijke choreografieën, en warme stemgeluiden. Op 15 januari in Capitole Gent.

Op het podium staan tien echte vrouwen: dik, dun, jong, oud, die zingen en dansen en daarnaast een glimp van zichzelf laten zien. Tien bijzondere levensgeschiedenissen worden opgedist, van de vrouw die allebei haar ouders verloor aan Aids, maar dankbaar is dat ze zelf niet is besmet en tot de vrouw die bedrukt meldt dat ze in haar eentje vier kinderen opvoedt en vervolgens schalks toevoegt dat ze wel een vriendje heeft.

Het idee achter deze voorstelling is Afrika te laten zien als een wereld van mogelijkheden en talenten. Niet als continent van armoede, gebrek, oorlog, ellende en afhankelijkheid. Daarom ook, om van dat oude beeld af te komen, staan de zangeressen niet in rieten rokjes en dierenvellen, maar in stijlvolle, haute couture van de Zuidafrikaanse modeontwerpster Judy Henshall.

Via soul, gospel, jazz, township jive, ballads en traditionele a-capella’s nemen ze ons mee naar dit prachtige continent van de hoop, de vitaliteit en levensdrift! En dat is precies wat deze African mama’s uitstralen: power, veerkracht, energie, levensvreugde, warmte. Laat u veroveren op 15 januari in Capitole Gent.

“African Mama’s blijven ver van clichés” – Utrechts Nieuwsblad
“African mama’s verwarmen het hart” - Haagse Courant
“Met gouden strotten pakken negen sterke Zuid-Afrikaanse vrouwen en één olijk, springerig meisje het Nederlands publiek volledig in.” – Algemeen Dagblad
“African Mama’s brengen wervelende show” – Aarlems Dagblad

The African Mama's
15 januari 2009 om 20.00 uur
Capitole Gent
Tickets via 0900/ 69 900 of www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: