Sinds kort zijn alle ogen in indierockland gericht op The 1975, het Engelse viertal dat naast bands als Bastille, Imagine Dragons en alt-J de jonge garde weet aan te spreken. Na een fantastisch 2014, met de release van hun debuutalbum en de daarop volgende succestournee, plaatst The 1975 zich ook dit jaar in de spotlights. Ze kondigen een tweede langspeler aan, die opnieuw gevolgd zal worden door een reeks concerten.

Matthew Healy, Adam Hann, George Daniel en Ross Mac Donald zitten als kleine jongens samen op de schoolbanken en beslissen op vijftienjarige leeftijd een rockband op te richten. Een beslissing die hun toekomst voorgoed zou veranderen! Nadat ze een tijd lang lokale clubs afschuimen met klassieke punkcovers, gaan ze uiteindelijk zelf aan het schrijven. Tussen 2012 en 2013 brengen de vrienden drie EP's uit, die nieuwsgierigheid opwekken in de muziekwereld. En zo gaat de bal aan het rollen. Hun songs nestelen zich in de playlist van BBC Radio One en in de Engelse Top 50, en van de ene dag op de andere krijgen ze de eer om het voorprogramma te verzorgen van de grootste artiesten op aarde, zoals Muse en The Rolling Stones. Het is wachten tot het najaar van 2013 tot The 1975 een eerste, zelfgetitelde album uitbrengt. Hun sound, die sowieso al op maat gemaakt lijkt voor festivals en de grootste concertzalen, werd bijgeschaafd door niemand minder dan Mike Crossey (Arctic Monkeys en Foals). Het resultaat is een bom! De mannen veroveren met singles "Sex", "Chocolate" en "Girls" niet alleen de hoogste regionen van de charts, maar tevens menig meisjeshart. Ook in België blijft hun succes niet uit en zetten ze achtereenvolgens de Botanique, Trix, de AB en Rock Werchter in lichterlaaie.

De rockgroep legt op dit moment de laatste hand aan hun tweede studioalbum. In afwachting van het nieuwe werk, kondigde het viertal eerder al aan dat ze de release zullen vieren met een tournee doorheen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Vandaag voegen ze aan die tournee ook een aantal Europese data toe en België staat op het programma! Afspraak met The 1975 op woensdag 30 maart 2016 in Vorst Nationaal (Club). De voorverkoop voor dit concert gaat van start op woensdag 24 juni om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The 1975
Datum: 
Woensdag 30 maart 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over