Tg STAN werd met Poquelin II geselecteerd voor het TheaterFestival in Antwerpen. De voorstelling ging eind 2017 in première en is een coproductie met NTGent, Toneelhuis/Olympique Dramatique, Arsenaal/Lazarus en Dood Paard.

Kuno Bakker, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal en Frank Vercruyssen drijven de spot met de kleinmenselijkheid van ons allen in deze dubbele Molière, bestaande uit Le Bourgeois Gentilhomme en L’Avare.

"Poquelin II is kolderesk, burlesk, grotesk, carnavalesk, maar bovenal vitaal: toneel dicht bij het leven zelf, terwijl het tegelijk het theatrale karakter van dat leven haarfijn bloot legt. Zo wordt Poquelin II een prachtige ode aan het meest precaire beroep in ons theaterbestel, dat van de toneelspeler/-ster zelf" - aldus de jury.

Het is de dertiende keer dat STAN in de selectie van het festival wordt opgenomen. Ook kreeg STAN in 1999 (voor My dinner with André) en 2003 (voor Vraagzucht) de Grote Theaterfestivalprijs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
tg STAN
Datum: 
4 en 5 september 2018
Locatie: 
deSingel, Antwerpen
Meer over