Sinds middernacht staat 'Telefoontje' op alle streamingplatformen, de mooie tweede single van Brihang z'n aankomende album. Fans konden al de hele week het nummer in primeur beluisteren door te bellen naar een bepaald telefoonnummer. 'Telefoontje' valt te vinden via deze link.

Tien jaar bezig en Brihang blijft nog steeds verrassend uit de hoek komen. Temidden van alle festivaldrukte en de bijhorende uitgelaten zomersfeer, brengt de Knokkenaar met zijn tweede single plots een moment van verstilling. 'Telefoontje' heet het nummer en het gaat over die ene onverwachte oproep die altijd net komt wanneer je absoluut 'm niet verwacht. Rake observaties in de strofes worden afgewisseld met een refrein dat even ontroerend als eenvoudig is. Een zomerhit zouden we het niet meteen durven noemen, maar ook in de zomer kan je je maar beter verwachten aan het onverwachte, durven we zo denken.

'Telefoontje' staat sinds vannacht op alle streamingplatformen. Nochtans viel het nummer al een week te beluisteren, via het telefoonnummer 09 496 80 33. Wie daarnaar belde kreeg integraal de track te horen, in onvervalste wachtmuziek-kwaliteit. Maar liefst 8500 oproepen kreeg het nummer te verwerken op een paar dagen, alweer een bewijs hoe stevig de impact van Brihang is en hoeveel mensen wachten op nieuwe muziek van de Knokkenaar.

Volgende week zondag staat Brihang op de heilige grond van Pukkelpop, zijn enige festivalshow deze zomer. Ongetwijfeld zullen daar al een aantal nieuwe onuitgebrachte tracks van zijn aankomende album geprimeurd worden. Een precieze releasedatum en titel daarvan wordt pas gecommuniceerd in een later stadium.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over