Vanavond is Telefacts Zomer terug bij VTM, gepresenteerd door Elke Pattyn. Dit seizoen start op donderdag 30 mei 2013 met een reportage over lottowinnaars. Want wie heeft er nog nooit luidop gedroomd van winnen met de loterij? En niet zomaar winnen… Nee, de volledige jackpot: in één klap miljonair. Euromillions heeft in Groot-Brittannië als het ware een nieuwe bevolkingsgroep gecreëerd: 2500 mensen die door een speling van het lot superrijk zijn geworden. Allemaal hebben ze nieuwe dromen en levensdoelen.

In tegenstelling tot België, hebben winnaars in Engeland wel eens de gewoonte om naar buiten te treden en hun verhaal te delen met de rest van de wereld. Arbeider Ray Wragg en huisvrouw Barbara wonnen 9 miljoen euro en plots zag hun leven er heel anders uit: “Vroeger reed ik over de autosnelweg en als ik Range Rovers tegenkwam, dan zei ik tegen mezelf: Ooit zal ik er zo één hebben. Nu heb ik er 4.” Barbara droomde al jaren luidop van die ene magische cruise naar de Caraïben “Nu hebben we er al een kleine 30 gedaan.”

Mark Gardiners had nog meer geluk. Hij won 26 miljoen euro. Maar de multimiljonair heeft ontdekt dat rijkdom een keerzijde heeft. “Ik zou mijn echte vrienden op één hand kunnen tellen, twee vingers verliezen bij een tuinongeval en dan nog genoeg vingers over hebben om mijn ware vrienden te tellen.”

In Telefacts Zomer doen lottowinnaars hun verhaal, laten ze binnenkijken in hun villa’s en tonen ze hoe hun leven is veranderd. Ze zijn het best geplaatst om te antwoorden op die éne cruciale vraag: Maakt geld gelukkig?

Lottowinnaars, multimiljonair in één dag donderdag 30 mei 2013 in Telefacts Zomer om 21.15 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: