“De oudste is Wendy en dan hebben we Cindy, Jimmy, Brendy, Sonny, Sandy, Purdy, Chardy, Jorry, Yony, Britney, Yenty, Ruaby, Xanty, Pearly, en Lovely hier is de jongste” Brigitte Driessens uit Merksem stelt ons geen kamerorkest voor maar gewoon haar eigen kinderen. Brigitte en haar man Ivo hebben 16 kinderen, bijna 10 keer zoveel als het Belgische gemiddelde van 1,65.

“Ik doe minstens vier keer per dag de was en dan moet ik nog strijken en plooien, … ik ben hier altijd als eerste wakker en ik ga als laatste naar bed. Ik heb geen tijd voor TV.” Het huishouden van Brigitte is meer dan een voltijdse job, het werk stopt nooit. En toch weet Ivo niet van ophouden. “Als de natuur het zo wil, laten we het niet wegdoen, hoor”, klinkt het.

Er is dit jaar groot nieuws in de familie: oudste dochter Wendy heeft een kindje gekregen, een eerste kleinzoon, genaamd Tyrone. “Als ze allemaal het huis uit zijn, ga ik meteen werken, anders val ik in een zwart gat”, zegt Brigitte. Maar als elk van haar kinderen aan kleinkinderen begint, herbegint de mallemolen van voor af aan.

Hoe zou het zijn met Emile Ratelband
“Tsjakkaa!!!” is de kreet waarmee eeuwige positivo Emile Ratelband in de jaren ’90 het bedrijfsleven bestormt. Hij wil de mensen naar eigen zeggen afhelpen van hun angsten, die hen toch maar afremmen in hun persoonlijke ontwikkeling. Wat doet Ratelband dus: mensen met hun angsten confronteren, zodat ze ermee leren omgaan. Een ballon opblazen tot hij ontploft, dat lukt nog wel. Maar een levende krokodil over je lichaam laten kruipen, dat is nog wat anders.

In het tweede decennium van de 21ste eeuw heeft Ratelband in Vlaanderen veel minder succes. “Het klopt dat ik nu veel minder gevraagd wordt bij jullie, maar ondertussen werk ik veel buiten Europa. Vorige week nog stond ik voor een zaal met 9000 Chinezen. Tsjakkaa!!”

Verslaagd aan draagmoederschap
“Ik ben gewoon graag moeder, meer is het niet. Ik heb zelf drie kinderen en die maken mij zo gelukkig.” En dat is genoeg voor Amanda om draagmoeder te worden. Ze wil dit geluk doorgeven aan vrouwen die zelf geen kinderen kunnen krijgen. Amanda is nu 6 maanden zwanger van een jongen die de naam Edward zal krijgen. En de ouders: dat worden Ulga en Steven. Ze betalen Amanda 12.000 euro om hun zoon te dragen.

Voor Amanda is dit een primeur. Tammy Lynn is al zeven keer draagmoeder geweest. Deze keer verwacht ze een tweeling. “Mijn vrouw is gewoon graag zwanger”, zegt haar man David. “Als ze kon, zou ze tot haar 95ste kinderen blijven maken.” Zo’n vaart zal het niet lopen, maar meteen na de geboorte vraagt ze de dokter wanneer ze weer zwanger kan worden…

Telefacts zomer actuamagazine met Cathérine Moerkerke op donderdag na ‘Je Bent Wat Je Eet’

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: