Wint The Broken Circle Breakdown een Oscar? Het blijft afwachten, maar morgen, dinsdag 25 februari 2014, is het wel de laatste dag dat de leden van de Academy hun stem kunnen uitbrengen. Duimen dus voor het Belgische team, dat in de nacht van 2 op 3 maart 2014 in Los Angeles het verdict te horen zal krijgen of de film de nominatie van Beste Niet-Engelstalige film kan verzilveren. De drive om het felbegeerde beeldje mee te nemen naar huis is alvast zeer groot, zeker bij regisseur Felix Van Groeningen en actrice Veerle Baetens. “Uiteraard wil je winnen als je zover gekomen bent. Ik wil het beeldje heel graag meenemen naar België, allez ik wil vooral dat Felix het beeldje meeneemt naar België”, zegt Veerle Baetens al lachend.

Thomas Van Hemeledonck is ter plaatse en vergezelt Veerle tijdens het laatste deel van de promotour, naar de laatste screenings, meet hij de Oscar-koorts en praat met haar over haar American Dream. Aan Telefacts licht Veerle Baetens ook een tipje van de sluier over hoe ze zich klaarstoomt voor het grote Oscarfeest. Want Hollywood, dat is ook glitter en glamour. Telefacts zoekt uit waar de sterren naar de kapper gaan, of het aanschuiven is bij de plastisch chirurg, maar ook: wat zit er nu écht in die luxueuze cadeautas die supersterren meekrijgen naar huis? Thomas Van Hemeledonck heeft ook interviews met onder meer Cotty Chubb, één van de Academy members.

Team Panda

De twee Chinese reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui die ‘uitgeleend’ worden aan Pairi Daiza, houden België de laatste dagen in de ban. Maar waar komen de twee panda’s precies vandaan? Een cameraploeg van Telefacts maakt exclusieve beelden in het pandaresort in Chengdu, in China, zo’n 8000 kilometer van Pairi Daiza.

Zo is Telefacts aanwezig bij de eerste ontmoeting van dierenarts Tim Bouten met zijn panda’s en Tim is alvast diep onder de indruk: “Ik ben zeer geëmotioneerd, we hebben er twee maanden zo hard naar toe gewerkt. Het is super. Je voelt je als een verliefde man. Ik denk dat er nog heel veel mensen verliefd zullen worden als ze die pandaberen zien.” Telefacts volgt Tim tijdens zijn opleiding in China. Panda’s zijn immers zeer zeldzaam en Tim moet stap voor stap de dieren leren verzorgen en eten voor hen maken. Zo leert hij dat Hao Hao en Xing Hui op een strikt bamboedieet staan: zo’n 40 kilo per dag. Als beloning krijgen ze af en toe een stukje Pandacake. Rond die befaamde Pandacake hangt een zweem van geheimzinnigheid: de Chinezen geven het recept enkel prijs op het moment dat Tim de panda’s komt ophalen. En zo komen er nog een aantal andere exclusieve weetjes over de reuzenpanda’s naar boven. Telefacts volgt ook hun reis naar België en zoekt uit waarom de dieren zoveel geld kosten.

Het antwoord op uw vragen over de Oscars en de twee Chinese reuzenpanda's, nu dinsdag 25 februari 2014 in Telefacts bij VTM.

De race naar de Oscar en Team Panda dinsdag 25 februari 2014 in Telefacts om 21.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over