We kunnen besluiten dat de weersomstandigheden vandaag een uitdaging vormden voor Suikerrock. Een battle tegen de natuurelementen. Maar Suikerrock-artiesten hebben spierballen en knokten zich dus succesvol door de plotse herfst heen.

Zo liet de lokale Mainstage-opener MEDS in haar half uur durende set zo veel kwaliteiten zien dat de suikerbol in onze mond er gewoon van wegsmolt. Fijne soul en what a voice! Hou deze straffe madam in het vizier.

Black Leather Jacket beukte even later, bijna Ramones-gewijs, de kasseien van de Grote Markt helemaal vlak. En Sons? Die lieten rond etenstijd niet eens een normale spijsvertering toe! Rauw, meedogenloos en snel. Een rock ’n roll tornado die nog blijft nazinderen. Zwangere Guy sluit iedereen meteen in het hart. Hij laat vanaf de eerste seconde de Tiense paraplu’s op en neer wippen en gaat zelf vol overgave in de regen staan. Van je fans houden heet dat. ‘Fok die regen of wa?’ stelt hij in die mooie Brussels state of mind.

Na al die regen verdienen we toch wel een knalfeest zeker?’ stelt presentatrice Ilse Liebens om precies elf uur. Dit werd uiteraard meteen geregeld door Goose. Al bijna 20 jaar Belgische top en legendarisch goed in het laten ontploffen van marktpleinen. 'Goose non stop' was beloofd. Ze brachten dan ook een aaneenrijging van hits in één grote mix. Groots en pakkend, een stoomwolk van verdampt enthousiasme hing nog urenlang boven de Tiense Grote Markt. Balletje intrappen dus nog voor Dimitri Vegas & Like Mike. En ze scoorden! Hun knallende show deed Tienen op zijn grondvesten daveren. Afsluiten in stijl noemen ze dat!

Morgen gaat het feest gewoon verder met kleppers als Niels Destadsbader en Marco Borsato!

Er zijn voor morgen trouwens nog tickets te verkrijgen via onze ticketshop en aan de kass

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over