We kennen Radio Guga, de band rond maestroloog Guga Baul, als een coverband van formaat. Maar met “Studio Guga” pakt de groep uit met een heel bijzonder nieuw verhaal: een eerste studioplaat. Beluister de single HIER.

Hierop staan allemaal gloednieuwe nummers: geschreven en gezongen door Guga, maar toch lijkt het alsof ze van de geïmiteerde artiest zelf zijn. Zowel qua stem als muziek. Vandaar ook de titel ‘ONGEHOORD’: want zelfs de “originals” hadden hun nummer vooraf nog nooit gehoord. En zomaar in de muzikale krochten duiken van een bekende muzikant, dat hoor je eigenlijk niet te doen. Tenzij je Guga Baul heet.

De afgelopen weken ging Guga Baul al langs bij enkele originele artiesten en hoorde je zo al de eerste nummers en reacties van deze nieuwe plaat. Maar nu is het ook tijd voor de allereerste single uit de plaat.

Over ‘De Oorlog (inspired by Raymond van het Groenewoud)’

De Oorlog beschrijft de evenwichtsoefening tussen goed doen voor je geliefde of lekker eigenwijs je ding doen. Een kunst die vaak aankomt op een egokwestie: wanneer zet je dat opzij en ga je voor wapenstilstand en wanneer blijf je knokken om je gelijk te halen? Guga zingt op geheel Raymondiaanse wijze over deze kibbeloorlog, die nog niet verloren is.

Bezetting Studio Guga

Guga Baul - zang
Joost Van den Broeck - drums
Filip Bollaert - gitaar
Bert Embrechts - bas
Jacques Motmans – toetsen

Volg de meest recente info over de uitgebreide speellijst hier: https://studioguga.be/speellijst/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over