Patrick Elmendorff, voormalig managing director van EM Entertainment en Junior TV, wordt managing director bij “Studio 100 Media”, een dochteronderneming van Studio 100. “Studio 100 Media” is een nieuw platform voor de wereldwijde distributie en het beheer van rechten, dat zijn uitvalsbasis in München zal hebben.

“Studio 100 heeft op een kleine markt, maar met hevige concurrentie, bewezen dat het bij televisie voor kinderen niet alleen gaat om shows uitzenden, maar ook om merken ontwikkelen", aldus Elmendorff. “Uiteraard hebben niet alle merken hetzelfde potentieel. Wij kiezen met zorg die merken uit die grote aantrekkingskracht hebben wat merchandising en licensing betreft en ontwikkelen als ondersteuning een strategie om de hele markt te bestrijken. Samen met onze tv-partners bouwen we ‘communities’ voor de kinderen rond één bepaald merk, zodat ze zich kunnen identificeren met hun helden en hun favoriete zender.” Elmendorff zegt ook: "De bestaande bibliotheek van Studio 100 vormt een solide basis. Maar we zullen ook in andere content met potentieel investeren, als coproducer of als geïntegreerde serviceprovider voor de distributie & het beheer van rechten.”

Jo Daris, directeur Internationale Zaken bij Studio 100 verklaart dat de samenwerking met Elmendorff voor de hand lag. “Patrick Elmendorff heeft in het verleden bewezen dat hij het talent en de persoonlijkheid heeft om oplossingen te bieden aan omroeporganisaties wereldwijd. Als we zijn capaciteiten combineren met onze expertise in het ontwikkelen van merken, zie ik niet in waarom we content providers en omroeporganisaties niet zouden kunnen helpen om elders ook zo'n geweldig succes te boeken als wij de laatste tien jaar op de binnenlandse markt hebben gehad. "

Door de grote deskundigheid op het gebied van content en de diepgaande kennis van exploitatiemogelijkheden heeft Studio 100 de laatste jaren een grote expansie doorgemaakt. De onderneming is nu aanwezig op markten in Spanje, Duitsland, India, Singapore, Canada en Israël en heeft gevorderde plannen voor verdere expansie. De oprichting van “Studio 100 Media” is een nieuwe stap in de verdere internationalisering van het Vlaamse bedrijf.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: