De allereerste live-action film van de beroemde held ‘Wickie de Viking’ ging vorig jaar in september in première in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. ‘Wickie und die starken manner’ werd een overweldigend succes: maar liefst 5 miljoen mensen gingen er intussen naar de film kijken, waarmee deze film de meest bezochte film van 2009 was.


De overname van het Duitse EM.Entertainment door Studio 100 vorig jaar maakte van Wickie de Viking meteen ook een Studio 100-figuur. Het Vlaamse productiehuis is dan ook heel trots te kunnen aankondigen dat ze deze internationale succesfilm nog dit jaar naar België & Nederland zullen brengen. Voor beide landen zullen er afzonderlijke steminspraken gebeuren. De release van ‘Wickie de vicking’ voor Vlaanderen is voorzien voor 31 maart 2010 (ism Kinepolis Film Distribution), in Nederland zal de film op 21 april 2010 in de zalen komen. Het staat intussen ook vast dat de film ook in Wallonië zal uitkomen, in een Franstalige dubbing. De releasedatum hiervoor ligt op dit ogenblik nog niet vast, deze zal afgestemd worden op de releasedatum voor Frankrijk, waar de film zal worden uitgebracht door het befaamde Metropolitan. 


Michael Bully Herbig, één van de meest succesvolle regisseurs in Duitsland die maar liefst 23 miljoen bezoekers naar de filmzalen trok met zijn laatste 3 films, tekende voor de regie van de film. De eerste live-action film van Wickie de Viking is een Rat Pack filmproductie in coproductie met herbX/Constantin film. De distributie is in handen van Constantin film. 
Het scenario is van de hand van Michael Bully Herbig & Alfons Biedermann. 


Hans Bourlon & Gert Verhulst van Studio 100 zijn zeer trots dat zij voor het eerst een internationale succesfilm naar België & Nederland kunnen halen: 
“Studio 100 is al langer ook actief in het buitenland. Door deze Wickie-film nu naar België & Nederland te brengen, bewijzen we dat dit ook in de omgekeerde richting kan werken, het is immers de eerste keer dat wij als Vlaams bedrijf een succesvolle internationale filmproductie in België & Nederland zullen releasen. Voor ons persoonlijk is het ook extra bijzonder dat dit met een film over Wickie de Viking kan, aangezien dit figuurtje een zeer prominente plaats heeft in onze jeugdherinneringen. Toch wel een speciaal gevoel dat de Vlaamse & Nederlandse kinderen hem nu ook op het witte doek zullen kunnen bewonderen door toedoen van Studio 100. Daar zijn we best wel fier op.


We hopen in elk geval dat ‘Wickie de Viking’ na het enorme succes in Duitsland, Zwitserland & Oostenrijk ook een succes zal worden in de Benelux. Vele ouders van jonge kinderen zijn zelf opgegroeid met dit figuurtje, en sinds de komst van vtmKzoom is Wickie ook voor hun kinderen geen onbekende meer. 
Ook Studio 100 Media, gevestigd in München, heeft op basis van deze film een heel nieuwe dynamiek aan WICKIE gegeven, onder meer door het op de markt brengen van een groot aantal nieuwe producten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ‘WICKIE DE VIKING’ een erg mooie film is geworden, waarin de acteurs en de regisseur er volledig in zijn geslaagd de figuren uit de animatiereeks heel waarheidsgetrouw tot leven te wekken.”
 


Over de film ‘Wickie de vicking”: 

Voor de film werden kosten nog moeite gespaard door de Duitse producent. Meer dan 600 jongens namen deel aan castings in heel Duitsland om de rol van Wickie in de wacht te slepen. Uiteindelijk werd Jonas Hämmerle uit Berlijn (toen 9 jaar oud) gekozen om de rol te vertolken. 


De zoektocht naar de acteurs voor ‘de sterke mannen’ gebeurde via een heuse TV-show op ProSieben. Maar liefst 4.400 deelnemers tussen 18 & 81 jaar stelden zich kandidaat voor de rollen van de Vikings Snorre, Tjure, Faxe, Gorm, Urobe & Ulme. Tijdens grote preselecties in München, Keulen, Hamburg & Berlijn werden 120 kandidaten geselecteerd voor de officiële casting in de TV-studio’s in München. Uiteindelijk mochten er 18 kandidaten naar de grote finaleshow die werd uitgezonden op 20 mei 2008, en bleven er 6 gelukkigen over om de rol van de sterke mannen te vertolken.


Er werd zeven maanden gewerkt aan het ontwerp & de bouw van alle decors, en de creatie van het perfecte ‘Viking-universum’. De set was zo indrukwekkend dat er dagelijks zo’n 400 tot 800 kijklustigen langskwamen. Het alom bekende Vikingschip van Wickie & zijn vader Halvar werd zeer waarheidsgetrouw nagebouwd. Het schip voor de film was 17,5 meter lang & 5,5 meter breed, en aan de 14 meter hoge mast hing een zeil van 100 m².

De voortreffelijke resultaten van Wicike und die starke Männer in Duitsland hebben de producenten doen beslissen om een tweede Wickie de Viking film maken. Het wordt een heuse 3D-film, getiteld “Wickie auf grosser fahrt!”. De opnames van de film worden deze zomer aangevat. De regie voor deze film zal in handen zijn van Christian Ditter. Vanaf 11.11.2011 zal men in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk “Wickie auf grosser fahrt!” in de bioscoop kunnen gaan bewonderen.
Maar in Vlaanderen en Nederland wachten we eerst vol ongeduld op de release van de eerste Wickie de Viking-film !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: