Vandaag is het debuutalbum van Franse metallers STENGAH uit getiteld ‘SOMA SEMA’, via Mascot Records/ Mascot Label Group. Om dit te vieren hebben ze de lyric video voor het nieuwe nummer ‘Swoon’ onthuld, welke je hier kan bekijken: https://youtu.be/hYN97gxRBv8. Vandaag trappen ze ook hun Franse tour af in Le Confort Moderne, Poitiers.

Over het nummer zegt Eliott Williame: “Swoon is the sad story of a person who falls in love with the dreamed and ideal version of itself. It's a painful journey, trying to coexist with that artificial other one, to look alike, to behave alike... basically wasting its life trying to be that someone he/she is not. And in the end, that feeling of being two people at once, only gets the character to self-destruct, mentally and physically.”

Daar voegt hij aan toe “You can musically feel the lament of this song. Through the light and dark of something you over desire, it's a call to accept yourself, to live by yourself and not through the eyes of someone else.”

'Swoon' is het vijfde nummer dat van het album wordt uitgebracht na 'Message in Memories', en alle nummers hebben een thematische link. He and the Sea” is gebaseerd op een Frans kinderboek ‘La Mer et Lui’, geschreven door Henri Meunier & Régis Lejonc. Het boek gaat over het rouwen om een al gemaakte reis en het begin van een nieuwe. Het nummer behandeld de uitdaging van het vinden van nieuwe doelen in het leven, het leren omgaan met emoties, en het koesteren van dierbare herinneringen. De sleutel tot een eindeloos bestaan. De video is verbonden met de twee voorgaande video’s van de band. We bevinden ons in de gedachten van de man uit ‘At the Behest of Origins’, en verkennen hierin de incarnatie van zijn geest in strijd met liefde, woede, angst en nieuwsgierigheid.

De video voor “At the Behest of Origins” is een prachtige filmische ervaring, die een man volgt die wakker wordt aan de rand van de zee. De kijker observeert een 'gesprek' met een vrouw als zijn innerlijke zelf terwijl ze raadselachtige berichten en dialoog delen in een taal die alleen beschikbaar is als een gerelateerd gedicht dat op de website van de band wordt gehost. Dit volgde op de debuutsingle "Above Inhumanity," die gaat over een confrontatie tussen eenzaamheid en kameraadschap door middel van een denkbeeldig gesprek.

STENGAH, opgericht door drummer Eliott Williame, heeft de sound, de intelligentie en de ambitie om heavy muziek steeds verder de toekomst in te duwen. Na jaren van constante evolutie en aandacht voor detail, heeft de band - aangevuld met bassist Benoit Creteur, leadgitarist Maxime Delassus, ritmegitarist Alexis Dewasch en powerhouse frontman Nicolas Queste - hun sound aangescherpt tot een staat van grensverleggende perfectie.

“The music is about (re)connecting with yourself,” zegt Eliott. “It’s about people, their fears, their faiths and their philosophies. How sometimes those things can guide them, and how sometimes they can blind them. It asks, with no judgement, about how odd and how strange the social and emotional behaviours of human beings are. It’s all about the power to believe, in creativity, and in consciousness.”

Tour Dates

  • 18 Mar – Le Confort Moderne, Poitiers, FRANCE
  • 19 Mar – Le 109, Montluçon, FRANCE
  • 23 Mar – L’Aéronef, Lille, FRANCE
  • 29 Mar – Le Petit Bain, Paris, FRANCE
  • 01 Apr – Le Connexion, Toulouse, FRANCE
  • 09 Apr – La Laiterie, Strasbourg, FRANCE
  • 16 Apr – Les Cuizines, Chelles, FRANCE
  • 19 Apr – Rock School Barbey, Bordeaux, FRANCE
  • 20 Apr – L’Ėtage, Rennes, FRANCE
  • 19 Jun – Hellfest, Clisson, FRANCE

Track list:

1. Weavering
2. At the Behest of Origins

3. Above Inhumanity
4. Swoon
5. Lumen
6. Message In Memories
7. Blank Masses Inheritance
8. He and the Sea
9. The Overman
10. Offering

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over