• amona neemt je mee in haar dreampop met steeds andere instrumenten en een eigen stijl. De songs gaan voornamelijk over liefde, vriendschap en vrede en toch is het verre van een zoetsappig optreden." - VPRO 3voor12
  • Een intrigerend debuut, dat vooral opvalt omwille van de vocale meerstemmigheid en het eigenzinnige songmateriaal. (Da Music)
  • Een intrede langs de hele grote poort, radio voer voor alle seizoenen (Rootstime)
  • Dit debuut is een mooi begin. Nederland mag hopen dat RAMONA straks niet enkel in Vlaanderen aanslaat (Rockportaal NL)
  • Soms breekbaar, en boordevol magische schoonheid, een pareltje van een debuut plaat (Snoozecontrol)

RAMONA is een intrigerende songwriter die samen met haar gelijknamige all- female band die vorig jaar haar uitstekend en zeer goed onthaalde debuut album op de wereld losliet. Een plaat met songs die pakken, die ràken, die alles doen wat ze moeten doen, niet in het minst door de knappe meerstemmige vocalen van de 4 dames en de verrassende arrangementen.

Annelies Van Dinter ( Echo Beatty ) hoorde RAMONA’s eerste opnames en engageerde zich om de nummers verder uit te werken. Ze sleutelde met RAMONA aan de pre-productie en arrangementen. Om de nummers mee te vervolmaken vond RAMONA Naima Joris ( ex-Isbells) , Hanne Torfs ( School is Cool ), Anke Verslype ( Roxy Horse ) en Juno Kerstens ( Mira, Ponies ), waarvan ze met de laatste drie haar vaste groep vormt.

RAMONA werd geboren in Nederland in een klein dorp dat niemand kent. Als puber liep ze van huis weg om in Amsterdam in te trekken bij - haar ouders grootste nachtmerrie - een 51 jarige kunstenaar. Hier leerde ze een hele reeks oude klassiekers kennen ( o.a Randy Newman, Chet Baker, The Beatles.. ) . Op de Toneelacademie in Maastricht werd ze als te ‘anarchistisch’ door verwezen naar de Kleinkunst afdeling van Studio Herman Teirlinck. Antwerpen heeft haar hart veroverd en de opleiding heeft een liefde voor Kurt Weill meegegeven die ook, voor de goede luisteraar, in haar nummers terug te horen valt, evenals invloeden van Joni Mitchell, CocoRosie en Feist.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over