© Dimitri Vanlommel

Roel Vanderstukken werd op zijn cd-voorstelling aangemoedigd door verschillende collega’s waaronder Sarah en Stan Van Samang. Met beide artiesten maakte hij enkele zomers geleden nog alle festivalpodia onveilig. Inmiddels is iedereen zijn eigen weg opgegaan, maar toch waren ze maar wat blij met het debuutalbum van Roel. “Het is een steengoed album geworden”, aldus Stan Van Samang.

Dat Stan Van Samang en Roel Vanderstukken na die prachtige zomer nog steeds zeer goede vrienden zijn, staat buiten kijf. Niet alleen hebben beide heren hetzelfde managementbureau, tijdens feestjes zie je ze ook steevast bijpraten. “Roel en ik komen nog heel goed overeen en ik ben zeer blij dat hij eindelijk zijn eerste album klaarheeft. Hij mag gerust fier zijn op dit album en ik denk dat Flair zeer blij gaat zijn dat ze dit mogen verdelen”, aldus de zeer enthousiaste Stan Van Samang.

Stan was alvast niet verrast met de keuze van Roel om in het Nederlands te zingen. “Tijdens de zomer die we samen op de podia hebben gestaan, was het al duidelijk wat iedereen wilde doen. Toen al wist ik dat Sarah in het Nederlands verder wou, net zoals Roel. Ik vind het een straffe, maar zeker geslaagde keuze.” Dat Nederlandstalige songs Roel liggen, treden we zonder enige twijfel bij. Toch verbaasde Roel ons met zijn ijzersterke prestatie vrijdagmiddag. “Ik had Roel hier al één keer aan het werk gezien na afloop van Marco’s concerten dus ik wist wat ik kon verwachten, typisch Roel live”, aldus Stan Van Samang

Ook de songs klonken Stan bekend in de oren. “Nadat Roel enkele demo’s had ingezongen, vroeg hij of ik ze niet al eens wou beluisteren, maar ik heb gepast. Ik wou het volledige album horen. Ik vergelijk het een beetje met een film. Je wil een film ook niet zien na enkele scènes maar wel de volledige film,” vervolledigde Stan zijn uitleg. “Intussen heb ik het album enkele dagen geleden al wel geluisterd”, bekende Stan later.

Op de vraag wat Stan’s favoriete nummer is van “de smaak met water” geeft hij resoluut antwoord “Hart en ziel” en “samen met de sneeuw”. Waarom? Daarom zegt Stan Van Samang. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: