Nu de eerste maand van 2014 alweer bijna voorbij is, brengt Kinepolis op 8 februari het lyrisch sprookje Rusalka ten tonele, de allereerste live operavoorstelling op groot scherm in 2014. De spraakmakende opera zal in high definition getoond worden, terwijl deze live in de New York Metropolitan Opera zal worden opgevoerd. Hierdoor krijgen muziek- en operaliefhebbers een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien. Rusalka van Antonín Dvořák, een opera in drie bedrijven naar een libretto van Jaroslav Kvapil, is gebaseerd op de vertelling ‘Undine’, een verhaal geschreven door Friedrich de la Motte-Fouqué, alsook op het wereldberoemde sprookje ‘De kleine zeemeermin’ van Hans Christian Andersen en het toneelspel ‘Die versunkene Glocke’ van Gerhart Hauptmann.

De grote sopraan Renée Fleming keert in deze opvoering van ‘Rusalka’ terug naar een van haar kenmerkende rollen en zingt het betoverende ‘Song to the Moon’ in Dvořáks gevoelvolle sprookjesopera. Tenor Piotr Beczala treedt als tegenspeler op en speelt de Prins. Mezzosopraan Dolora Zajick is Ježi Baba, de heks, en de 38-jarige dynamische maestro Yannick Nézet-Séguin dirigeert het hele stuk.

Wie dus verwacht had dat men bij Kinepolis enkel films kan bekijken, krijgt nogmaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt Kinepolis ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve balletvoorstellingen en klassieke muziek biedt ‘Cultuur in de Cinema’ een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de opera tot en met 5 mei 2014 om vervolgens later in het najaar terug te komen met een gloednieuw operaseizoen. Het operaprogramma geldt als een van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit.

Ontdek hier alvast het live operaprogramma van de New York Metropolitan Opera:

  • 8/2/2014 Rusalka - Dvořák
  • 1/3/2014 Prince Igor – Alexander Borodin
  • 15/3/2014 Werther – Jules Massenet
  • 5/4/2014 La Bohème - Puccini
  • 26/4/2014 Così fan tutte - Mozart
  • 10/5/2014 La Cenerentola - Rossini

De bekroonde reeks live-uitzendingen van Metropolitan Opera die in HD wordt vertoond bij Kinepolis, biedt voor het seizoen van 2013-14 nog zes producties. Hierdoor wordt voor operaliefhebbers van over de hele wereld een microkosmos gecreëerd van Metropolitan Opera.

Regisseur Dmitri Tcherniakov beleeft dit voorjaar zijn debuut in Met en regisseert een nieuwe productie van Borodins zeldzame en epische Prins Igor. De opera wordt gedirigeerd door Gianandrea Noseda en Ildar Abdrazakov vertolkt de titelrol. Jonas Kaufmann en Sophie Koch zingen in een nieuwe opvoering van Massenets tragische romance Werther die werd geregisseerd door Richard Eyre. Vittorio Grigolo vertolkt een rol in Franco Zeffirelli’s bijzonder populaire productie van Puccini’s tijdloos liefdesverhaal, La Bohème. Joyce DiDonato en Juan Diego Flórez schitteren in Rossini’s Assepoesterverhaal, La Cenerentola, dat muzikaal wordt begeleid door de hoofddirigent van Met, Fabio Luisi.

De voorstellingen die de wereldberoemde Metropolitan Opera in New York nog tot 10 mei 2014 gepland heeft en opgenomen werden in het programma van Kinepolis, zullen live te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een live-beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. Een unieke zaterdagavond voor elke cultuurliefhebber.

Tickets voor ‘Opera in de Cinema’ kosten €21,00 (of €19,00 als kortingstarief voor Kinepolis Student Card en groepen vanaf 10 personen). Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur.

Heeft u de live vertoning van uw favoriete opera gemist of wil u ze graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan u telkens maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 15u00 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de hernemingen. Tickets voor deze vertoningen zijn nu verkrijgbaar aan het tarief van €15,00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over