De grootste concertzaal van het land wordt op 11 september negentig (!) jaar. Het komende concertseizoen zit boordevol verrassingen en acties om deze unieke verjaardag te vieren. Wie als eerste op de hoogte wil worden gebracht van give-aways, straffe verhalen, meet & greets en zoveel meer, kan zich vanaf vandaag melden.

Het begon ooit met de wilde droom om de grootste indoorwielerpiste van Europa te bouwen. De plannen hiervoor worden op het eind van de jaren twintig van vorige eeuw gesmeed. Na bijna 2 jaar hard werken, is het zover: de oplevering van het Sportpaleis op 11 september 1933.

Na een succesvolle start in de jaren dertig dwarsboomt de Tweede Wereldoorlog de verdere groei. De herstellingen aan het gebouw kosten bakken geld en daarom programmeert men naast sportwedstrijden ook nationaal en internationaal entertainment.

Stralende negentigjarige!

Vanaf de jaren zeventig komen grote namen als Pink Floyd, The Rolling Stones, Tina Turner en Lionel Richie naar het Sportpaleis. De uitbating van de zaal loopt evenwel niet langer van een leien dakje. Het Antwerpse provinciebestuur koopt het gebouw en samen met privépartners neemt het Sportpaleis een nieuwe succesvolle start.

Momenteel herstelt het Sportpaleis nog van de financiële dreun die het kreeg tijdens de pandemie, maar na een paar uitdagende jaren is de grootste concertzaal van het land weer sterker dan ooit! In april vorig jaar kreeg het zelfs een nieuwe ‘online voordeur’, en wie weet, misschien zelfs een fysieke facelift na de grote Oosterweelwerken. Maar eerst staat ‘90 jaar Sportpaleis’ op het programma.

Grote en kleine verrassingen

Een heel concertseizoen lang pakt be•at - de zalengroep waarvan het Sportpaleis deel uitmaakt - uit met grote en kleine verrassingen. Elke maand organiseren we leuke acties, wedstrijden, meet & greets en spraakmakende behind the scenes verhalen om dit negentigste levensjaar te vieren!

  • 1 duoticket voor het WK Turnen voor de toestelfinales van dames en heren op zaterdag 7 oktober in het Sportpaleis
  • exclusief vip arrangement voor 4 personen voor de razend populaire Louis Tomlinson donderdag 12 oktober in het Sportpaleis
  • 4 tickets voor de finale van de European Open op zondag 22 oktober in de Lotto Arena
  • 1 duoticket voor 50 Cent op donderdag 26 oktober in Vorst Nationaal
  • en, last but not least, 4 tickets voor het concert Regi - The Return op vrijdag 27 oktober in het Sportpaleis

Wie kans wil maken op deze tickets, abonneert zich op de nieuwsbrief van het Sportpaleis en kan op die manier deelnemen.

Meer informatie: sportpaleis.be en beatvenues.be/negentig-jaar-sportpaleis

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over